Νηστεία και νοστιμιά!
Πολύχρωμο, γευστικό, δροσερό και ανοιξιάτικο αυτό το χορτοφαγικό πιάτο θα κάνει τη νηστεία πολύ πιο συναρπαστική και όχι μόνο. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι εξαιρετικά πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάτι που το πεπτικό σας σύστημα θα εκτιμήσει πολύ.
Ιδανικό για: Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος, διαβήτη, δυσκοιλιότητα, πρόληψη φλεγμονών, υψηλή χοληστερόλη, καρδιοπάθειες , απώλεια βάρους.
Συστατικά
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
2 κ.σ. (30 ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 φλιτζάνια (450 γραμμάρια) βρασμένα ρεβίθια
2 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) τοματίνια, κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνι (75 γραμμάρια) θρυμματισμένη φέτα ή φυτικό λευκό τυρί
1/2 φλιτζάνι (3 γραμμάρια) βασιλικός
16 ελιές καλαμών, χωρίς το κουκούτσι και κομμένες στη μέση ή ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι (25 γραμμάρια) φρέσκα κρεμμύδια σε φέτες
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα ρεβίθια, τα τοματίνια, τη φέτα, τον βασιλικό, το φρέσκο κρεμμύδι, τις ελιές, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού. Γαρνίρετε με το μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου και ανακατέψτε ελαφρά. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Ασλανίδη Αναστασία
Κλινική Διατροφολόγος-NutritionCoach