Η υγεία της καρδιάς μετράται σε φυτικές ίνες
Τι να εντάξετε και να τι να αποφύγετε στη διατροφή σας για συμβάλλετε στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και την υγεία της καρδιάς.
Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι καλές πηγές φυτικών ινών και άλλων θρεπτικών συστατικών που παίζουν ρόλο στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της υγείας της καρδιάς. Μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα των δημητριακών ολικής άλεσης σε μια υγιεινή διατροφή για την καρδιά κάνοντας απλές αντικαταστάσεις για επεξεργασμένα προϊόντα δημητριακών. Ή μπορεί να γίνετε λίγο περιπετειώδεις και να δοκιμάσετε ένα δημητριακό ολικής άλεσης, όπως φαγόπυρο, χαρούπι, κινόα ή κριθάρι.
Από αύριο τολμήστε να εντάξετε στη διατροφή σας:
- Αλεύρι ολικής άλεσης
- Ψωμί ολικής άλεσης, κατά προτίμηση 100%
- Δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες με το λιγότερο 5γρ ινών ανά μερίδα
- Δημητριακά ολικής άλεσης όπως καστανό ρύζι, κριθάρι και φαγόπυρο (kasha)
- Ζυμαρικά ολικής άλεσης
- Πλιγούρι βρώμης (κομμένο ή κανονικό)
Αποφύγετε:
- Λευκό ραφιναρισμένο αλεύρι
- Λευκό ψωμί
- Muffins
- Ψωμί καλαμποκιού
- Ντόνατς
- Μπισκότα
- Κέικ