Το κεφίρ βοηθά στην αντιμετώπιση των φουσκωμάτων στο έντερο;
Η κατανάλωση ζυμωμένων τροφίμων μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των ευεργετικών βακτηρίων ή προβιοτικών που βρίσκονται στο έντερό σας.
Τα προβιοτικά που βρίσκονται σε ζυμωμένα τρόφιμα έχουν συσχετιστεί με βελτίωση της πέψης, την ανοσία, την απώλεια βάρους και πολλά άλλα.
Το κεφίρ είναι ένα είδος καλλιεργητού γαλακτοκομικού προϊόντος. Παρασκευάζεται με την προσθήκη κόκκων κεφίρ, οι οποίοι αποτελούνται από ένα συνδυασμό ζύμης και βακτηρίων, στο γάλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα παχύ και πλεγματώδες ποτό με γεύση που συχνά συγκρίνεται με το γιαούρτι. Μελέτες έχουν δείξει ότι το κεφίρ συνοδεύεται από πολλά οφέλη, επηρεάζοντας τα πάντα στο πεπτικό σύστημα. Βελτιώνει την πέψη της λακτόζης, μειώνει τη φλεγμονή και ενισχύει την υγεία των οστών αφού αυξάνει την απορρόφηση ασβεστίου.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Το κεφίρ αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας. Απολαύστε το μόνο του ή χρησιμοποιήστε το για να δώσετε ώθηση στα smoothies και τα αναμεμειγμένα ποτά σας.