Είναι το σκόρδο αποτελεσματικό για την πίεση;
Το σκόρδο είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική, πρακτική θεραπεία για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Πώς λειτουργεί;
Το σκόρδο εμποδίζει την παραγωγή αγγειοτενσίνης 2, ενισχύει τη διαθεσιμότητα του νιτρικού οξειδίου και την αύξηση της παραγωγής θειούχου υδρογόνου, παράγοντες που σχετίζονται με την πάθηση. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σκόρδου ενισχύουν τη δράση του. Μπορεί να καταναλωθεί ωμό, με τη μορφή λαδιού, παλαιωμένο, βραστό και σε σκόνη.
Χρειάζονται μεγάλες δόσεις για τη θετική επίδραση του σκόρδου στην πίεση η οποία είναι τόσο ασφαλής όσο η συμβατική φαρμακευτική αγωγή για την πίεση, όμως με πολύ λιγότερες παρενέργειες. Γι' αυτό και η χρήση του σκόρδου ως φυσικό αντί-υπερτασικό αξίζει να εφαρμοσθεί.
Θα πρέπει να ενημερώσετε τον ιατρό σας πριν εντάξετε το σκόρδο ως συμπλήρωμα στην αγωγή κατά της υπέρτασης.
Ασλανίδη Αναστασία
Κλινική Διαιτολόγος - Nutrition Coach