Κορονοϊός: Στους 19 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τους 19 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα, αφού κατέληξαν δύο νοσηλευόμενοι στο Σωτηρία.

Κορονοϊός: Στους 19 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ο τραγικός απολογισμός της Ελλάδας συνεχίζεται, καθώς στους 19 πλέον ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα μας από τον κορονοϊό.

Το 18ο θύμα του ιού ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα, 86 χρονών με υποκείμενα νοσήματα και το 19ο ένας 64χρονος άνδρας. Αμφότεροι νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Μέχρι και την Δευτέρα (23/3), οι νεκροί από τον Covid-19 ανέρχονταν στους 17 και τα κρούσματα στα 695, όπως γνωστοποίησε και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Όσον αφορά τα θύματα του ιού, πάντα με βάση τα χθεσινά δεδομένα των 17 νεκρών, η μέση ηλικία τους ήταν τα 76 έτη, ενώ οι 14 εξ αυτών ήταν άνδρες και οι 3 γυναίκες. «Ήταν όλοι ηλικιωμένοι ή είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγεία.

Το πρώτο θύμα στη χώρα μας είχε καταγραφεί στις 12 Μαρτίου, όταν έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό ο 66χρονος που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης εξάλλου αναφέρθηκε στην πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, στην οποία ανταποκρίθηκαν οι Έλληνες, στέλνοντας μόνο στην εφαρμογή μέσω sms στο 13033 από τα κινητά τους τηλέφωνα 1.000.000 μηνύματα.

Όπως τόνισε τα 2/3 εξ αυτών ήταν έγκυρα και τα υπόλοιπα δεν ήταν σωστά απεσταλμένα. «Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Πλέον στην πλατφόρμα, Forma.gov.gr υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά. Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση.

Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους. Το μήνυμα δρα σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού», δήλωσε αρχικά μιλώντας στο Mega ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναφερόμενος στις επιλογές που έχουν οι πολίτες για να λάβουν την ειδική άδεια κυκλοφορίας επεσήμανε: «Υπάρχει η δυνατότητα του SMS, οι φόρμες ή ακόμα και μια λευκή κόλλα χαρτί που μπορεί κάποιος να γράψει χειρόγραφα και να βάλει την υπογραφή του».

«Προσθέσαμε την τεχνολογία ως κομμάτι ενδυνάμωσης του πολίτη, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πιο καινοτόμα» επεσήμανε, ενώ κληθείς να σχολιάσει για πόσο θα διατηρηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τόνισε πως «οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι μπορούν να απαντήσουν στο εν λόγω ερώτημα. Η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς από τα αρμόδια όργανα».