Κορονοϊός: Τα... θαύματα της Νότιας Κορέας. Γιατί δεν μπορούμε να τα κάνουμε στην Ελλάδα (vid)
Ο κορονοϊός, το τεστ, το βίντεο με τα... θαύματα της Νότιας Κορέας και ο καθηγητής Νίκος Σύψας που εξηγεί γιατί δεν μπορούμε να τα κάνουμε στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι υγειονομικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 84 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού. Δηλαδή, λιγότερα από 100 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. To γεγονός γεννά ελπίδες ότι στη χώρα της Ασίας, που έχει χτυπηθεί πιο βαριά από κάθε άλλη πλην Κίνας, η εξάπλωση της νόσου COVID-19 ενδέχεται να επιβραδύνεται.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκε είναι θεαματικά χαμηλότερος από την κορύφωση του ξεσπάσματος (909 κρούσματα την 29η Φεβρουαρίου). Αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 8.320, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Άλλοι 264 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν. Αυτό αυξάνει το σύνολο των ασθενών που ιάθηκαν σε 1.401, κατά την ανακοίνωση των KCDC.
Πώς η Σιγκαπούρη νικά τον κορονοϊό αν και είναι δίπλα στην Κίνα
Ο φόβος
Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν δηλώνει ολοένα πιο σίγουρος ότι η χώρα του θα μπορέσει να ελέγξει την επιδημία. Ο λόγος είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να μειώνεται.
Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν με ανησυχία. Το γεγονός ότι νέα μεγάλη εστία μόλυνσης εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ.
Η χώρα μας δεν μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα...
Την ίδια ώρα, τους λόγους για τους οποίους η χώρα μας δεν μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Νότιας Κορέας για περιορισμό του κορονοϊού, εξηγεί ο καθηγητής λοιμοξιολογίας Νίκος Σύψας.
Ο καθηγητής λοιμοξιολογίας Νίκος Σύψας που μίλησε στον ΣΚΑΪ εξήγησε γιατί αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη χώρα μας.
Κορονοϊός: «Η χλωρίνη βοηθάει; Το αλκοόλ; Το σκόρδο;» - Ο ΠΟΥ απαντά επιστημονικά σε 14 ερωτήσεις
Έλλειψη τεστ
Να σημειωθεί πως η μέθοδος της παραπάνω χώρας περιλαμβάνει τη λήψη τυχαίων δειγμάτων για τεστ. Ο καθηγητής σημείωσε πως υπάρχει παγκόσμια έλλειψη σε τεστ αυτή τη στιγμή και πως αν μπορέσουμε θα το κάνουμε κι εδώ.
«Θα θέλαμε να το κάνουμε κι εμείς στην Ελλάδα» επισήμανε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως «γίνονται ενέργειες σε όλο τον κόσμο για να εξασφαλίσουμε τον αριθμό των τεστ που χρειαζόμαστε» τόνισε.
Σημείωσε κι αυτός με τη σειρά το πως το πιο σημαντικό είναι να αντέξει το σύστημα υγείας και να φτάσουν οι ΜΕΘ και πως το κλείσιμο των συνόρων, ως μέτρο θα βοηθήσει.
Σε... τηλεφωνικό θάλαμο
Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η Νότια Κορέα τον κορονοϊό είναι το ακόλουθο βίντεο. Ένα βίντεο που μάλλον δείχνει πολύ μακριά από την ελληνική πραγματικότητα.
Οι ασθενείς ή πιθανοί ασθενείς μπαίνουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που μοιάζουν με τηλεφωνικό θάλαμο. Εκεί εξετάζονται από τους γιατρούς.
Διαβάστε ακόμα:
Διατροφικές οδηγίες για τις ιώσεις αναπνευστικού συμπεριλαμβανομένου του κορονοϊού
Κορονοϊός: Πώς να προστατευτείτε στον χώρο εργασίας σας