Πέθανε ο Άγγελος Δεληβορριάς

Πέθανε σήμερα ο επί 41 χρόνια διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Ακαδημαϊκός, Άγγελος Δεληβορριάς, μια από τις εμβληματικότερες μορφές της πνευματικής ζωής του τόπου, σε ηλικία 81 ετών.

Πέθανε ο Άγγελος Δεληβορριάς

Ο γεννημένος το 1937, Άγγελος Δεληβορριάς, εισήχθη στο νοσοκομείο από τη Μεγάλη Πέμπτη έπειτα από πνευμονικό οίδημα. Έκανε πνευμονία και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά. Η κατάσταση της υγείας του, όμως, επιδεινώθηκε.

O Άγγελος Δεληβορριάς σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και μετεκπαιδεύθηκε στη Γερμανία, στο Πανεπιστήμιο του Freiburg. Κατά την περίοδο 1965-1969 υπηρέτησε ως επιμελητής αρχαιοτήτων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και ακολούθως μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στο Tübingen, από το Πανεπιστήμιο του οποίου πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1972. Το 1972-1973, παρακολούθησε συναφή μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και στην École Pratique des Hautes Études, αναλαμβάνοντας εν συνεχεία τη διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη, όπου παρέμεινε από το 1973 μέχρι το 2015. Το 1992 είχε εκλεγεί τακτικός καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δίδαξε Ιστορία της Τέχνης έως το 2005.

Πηγή: naftemporiki.gr