Οι 4 έξυπνες εφαρμογές για παιδιά, που κάνουν την εκπαίδευση... παιχνίδι
Η αριθμητική, η γραφή και ο συλλαβισμός γίνονται... ψυχαγωγία για τους μικρούς μαθητές χάρη στον δρ Ιωάννη Ασλανίδη.
Πιστεύατε ποτέ ότι η εκπαίδευση για ένα παιδί και η απόκτηση νέων γνώσεων όχι απλά θα είναι ένα παιχνίδι, αλλά θα διασκεδάζει τους μικρούς μας φίλους;
Κι όμως, αυτό γίνεται πραγματικότητα χάρη στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Εμμετρωπία και την καθοδήγηση του δρ Ιωάννη Ασλανίδη ο οποίος βάζει στόχο να βοηθήσει τους μαθητές δημοτικού να αποκτήσουν γνώσεις μέσα από ένα ευχάριστο περιβάλλον που θυμίζει παιχνίδι. Παράλληλα, ο γιατρός βάζει στο… στόχαστρο του και τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
Ολυμπιακός: Αυτό που λείπει από τον Ελ Κααμπί
Θα αναρωτιέστε φυσικά πώς μπορεί η απόκτηση γνώσεων να είναι παιχνίδι για έναν μαθητή, ακόμα και για εκείνον που δε… συμπαθεί ιδιαίτερα το διάβασμα.
Ο δρ Ιωάννης Ασλανίδης τα τελευταία 10 χρόνια αναπτύσσει τη μέθοδο R.A.D.A.R. και ανιχνεύει τον τρόπο ανάγνωσης των παιδιών. Πλέον, είναι διαθέσιμες και εφαρμογές για κινητά και tablet τόσο για Android συσκευές όσο και για iOS – iPhone – iPAD.
Κοινό χαρακτηριστικό των εφαρμογών είναι τα όμορφα γραφικά και η ευκολία χρήσης. Με φωνητική καθοδήγηση και έξυπνο σχεδιασμό, όλα τα παιδιά -ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσεων τους- θα ολοκληρώσουν κάθε δοκιμασία και θα αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις.
Επίσης θα ωφεληθούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, όπως η δυσλεξία. Οι εφαρμογές βελτιώνουν τον συντονισμό χεριών - οφθαλμών και επιτρέπουν στο παιδί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που θα συναντούσε σε κάποιο άλλο μέσο.
Η ανάπτυξη των εφαρμογών έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία Bluebird Interactive του Φάνη Κουρτικάκη, γνωστού και για το πολύ επιτυχημένο παιχνίδι γνώσεων «7 Λέξεις».
Εμμετρομαθαίνω Να Γράφω
Σε αυτή την εφαρμογή μαθαίνουμε να γράφουμε όλα τα γράμματα (μικρά -κεφαλαία), αριθμούς, σύμβολα και σχήματα. Τα παιδιά καθοδηγούνται με φωνή, ήχους και γραφικά. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ειδικό στυλό ή το δάχτυλό τους για να σχηματίσουν ό,τι τους ζητείται! Με την ολοκλήρωση κάθε δοκιμασίας το παιδί επιβραβεύεται με αστεράκια που ανταλλάζει με κρυμμένες εικόνες!
Θα βρείτε ΕΔΩ την εφαρμογή για συσκευές Android.
Θα βρείτε ΕΔΩ την εφαρμογή για συσκευές iOS - iPhone - iPad.
Εμμετρομαθαίνω Να Συλλαβίζω
Εδώ μαθαίνουμε να συλλαβίζουμε, να βάζουμε τόνους και να σχηματίζουμε λέξεις. Αλλάζουμε το επίπεδο δυσκολίας ανάλογα με την τάξη και το προσαρμόζουμε στις ανάγκες του μαθητή. Τα αστεράκια επιβράβευσης εμφανίζονται και εδώ!
Θα βρείτε ΕΔΩ την εφαρμογή για συσκευές Android.
Θα βρείτε ΕΔΩ την εφαρμογή για συσκευές iOS - iPhone - iPad.
Εμμετρομαθαίνω Αριθμητική
Εξασκούμαστε σε όλες τις πράξεις. Πρόσθεση, αφαίρεση, διαίρεση, πολλαπλασιασμό. Αλλάζουμε και εδώ το επίπεδο δυσκολίας ανάλογα με την τάξη και το προσαρμόζουμε στις ανάγκες του μαθητή. Το σημαντικό είναι ό,τι όλοι οι μαθητές μπορούν να βρουν κάθε φορά το αποτέλεσμα. Η επίλυση γίνεται βήμα - βήμα και σε περίπτωση λάθους απλά δίνεται και άλλη ευκαιρία. Φυσικά δεν λείπουν τα αστεράκια επιβράβευσης!
Θα βρείτε ΕΔΩ την εφαρμογή για συσκευές Android.
Θα βρείτε ΕΔΩ την εφαρμογή για συσκευές iOS - iPhone - iPad.
Εμμετρομαθαίνω Λεξούλες
Αυτή η εφαρμογή απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες και βοηθάει τα παιδιά να μάθουν τις πρώτες τους λέξεις. Ζωάκια, χρώματα, αριθμοί, γράμματα, σχήματα και πολλά άλλα. Με αυτόματες εναλλαγές εικόνων και ήχων, αλλά και διαδραστικό περιεχόμενο! Ο γονέας επιλέγει πως θα λειτουργεί η εφαρμογή.
Θα βρείτε ΕΔΩ την εφαρμογή για συσκευές Android.
Θα βρείτε ΕΔΩ την εφαρμογή για συσκευές iOS - iPhone - iPad.
Όλες οι εφαρμογές κατεβαίνουν δωρεάν σε όλα τα κινητά και tablet!
Θα τις βρείτε στα ψηφιακά καταστήματα της Google (Google Play Store) και της Apple (App Store). Μπορείτε να τις αναζητήσετε γράφοντας το όνομα τους ή απλά τη λέξη Εμμετρωπία με Ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες!
Υπάρχει αρκετό περιεχόμενο για εξερεύνηση και με ένα μικρό αντίτιμο ξεκλειδώνουν όλες οι δυνατότητες. Επίσης γίνεται συνεχόμενες ενημερώσεις με βελτιώσεις και νέο υλικό.
Η εκπαίδευση περνά στην ψηφιακή εποχή. Νέα εργαλεία και δυνατότητες μας επιτρέπουν να κάνουμε τη μάθηση διασκεδαστική. Δημιουργούμε πλέον εφαρμογές που κινούν το ενδιαφέρον των μαθητών.
Εσείς το περιμένατε ότι η απόκτηση γνώσεων θα ήταν παιχνίδι; Τελικά γίνεται!
Πηγή: neakriti