Μητσοτάκης για Τέμπη: Μας είπαν δολοφόνους, αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα

«Αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα» τόνισε σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη.

Μητσοτάκης για Τέμπη: Μας είπαν δολοφόνους, αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα

«Αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα» τόνισε σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Thessaloniki Summit 2025 που οργάνωσαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Φόρουμ των Δελφών.

«Μας είπαν δολοφόνους. Αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα. Αυτά πρέπει να σταματήσουν, δε γίνεται να πορευτούμε άλλο σε αυτό το κλίμα. Φτάνουμε στο σημείο σήμερα να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτό το πολιτικό κλίμα», επεσήμανε.

Όπως σχολίασε ο πρωθυπουργός, αυτό που βλέπουμε δεν είναι πόλωση. Είναι χυδαία τοξικότητα και μία προσπάθεια να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου σε ένα βούρκο. Μόνο με ένα στόχο. Να υπάρχει πολιτική αποσταθεροποίηση και να πληγεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

«Αν θέλουν ας έρθουν να δοκιμάσουν να μας ρίξουν»

«Αν θέλουν να έρθουν στη Βουλή ας έρθουν να δοκιμάσουν να μας ρίξουν», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησε ότι καλλιεργούν κλίμα τοξικότητας.

Προκάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάνε στη Βουλή, να «πέσουν οι μάσκες» κι έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, λέγοντας: «Εχω ένα χρέος. Πρώτη μου ευθύνη είναι να κρατήσω σταθερό το σκάφος της πατρίδας μας εν μέσω αυτών των εξαιρετικά ταραγμένων καιρών. Αυτή τη δέσμευση ανέλαβα, θα τη φέρω εις πέρας».

Παράλληλα υπογράμμισε πως το «αίτημα για Δικαιοσύνη είναι καθολικό, αλλά τη Δικαιοσύνη την αποδίδει η Δικαιοσύνη. Ούτε τα λαϊκά δικαστήρια, ούτε τα τρολ του διαδικτύου».

«Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει από τον γεωπολιτικό λήθαργο»

Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει από τον γεωπολιτικό λήθαργο, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός για τις εξελίξεις στο Ουκρανικό.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, τόνισε πως έχει μιλήσει «πολλές φορές για την ανάγκη η Ευρώπη να ξυπνήσει από το γεωπολιτικό και οικονομικό λήθαργο στον οποίο, δυστυχώς, έχει περιέλθει εδώ και αρκετό καιρό. Και, δυστυχώς, οι πρόσφατες εξελίξεις και αυτή η διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων από τις ΗΠΑ μας υποχρεώνουν όχι μόνο να δούμε την αλήθεια κατάματα, αλλά και να κινηθούμε με μια πολύ μεγάλη ταχύτητα και να υλοποιήσουμε αποφάσεις τις οποίες τις συζητούμε εδώ και πολύ καιρό».

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στον χώρο του THESSALONIKI SUMMIT λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης Συνόδου ηγετών που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν και στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως είπε η προσεχής Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα είναι από τις πιο κρίσιμες, «διότι εκεί θα κληθούμε να επικυρώσουμε, να διαμορφώσουμε αποφάσεις οι οποίες θα μας επιτρέψουν, επιτέλους, να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να μην είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα παρακολούθημα των εξελίξεων».

Πρόσθεσε πως, «χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναγνώρισε πια επίσημα την ανάγκη να δοθεί περισσότερη δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη μέλη, ώστε να μπορούν να δαπανούν περισσότερους πόρους για την άμυνα».

Όπως εξήγησε, «φτάσαμε στο σημείο η Ευρώπη επιτέλους να φαίνεται ότι θα κάνει κάτι για τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας της ηπείρου μας».

Και συνέχισε: «Τώρα που με αφορμή και τις εξελίξεις στην Ουκρανία, έχει έρθει η ώρα να πάρουμε αποφάσεις και εκτιμώ ότι το επόμενο τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, γιατί είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει και έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν από το τακτικό Συμβούλιο του Μαρτίου, θα είναι από τα πιο κρίσιμα ευρωπαϊκά συμβούλια, διότι εκεί θα κληθούμε να επικυρώσουμε, να διαμορφώσουμε προτάσεις Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες θα μας επιτρέψουν επιτέλους να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις για να μην είμαστε απλά ένα παρακολούθημα των εξελίξεων, αλλά να μπορούμε να ευθυγραμμίσουμε την οικονομική μας ισχύ με το γεωπολιτικό μας αποτύπωμα».

«Εγώ πίστευα και πιστεύω στην ανάγκη της διατλαντικής Συμμαχίας. Και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να εξακολουθούμε – και το κάνουμε εμείς αυτό ως Ελλάδα – να μπορούμε να μιλάμε με τη νέα αμερικανική διοίκηση και με τον Αμερικανό πρόεδρο ανοικτά, ειλικρινά, χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε σε όλα», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης σχετικά με τις σχέσεις που πρέπει να διατηρήσουν οι Βρυξέλλες με τις ΗΠΑ.

Πηγή: CNN.gr



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110