Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού (vid)
Ο ισχυρότερος ως τώρα, αισθητός στην Αθήνα
![Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού (vid)](https://www.fosonline.gr/media/news/2025/02/10/334086/main/santoriniseismos.jpg)
Ένας και όχι δύο σεισμοί, όπως αναφέρθηκε στην αρχή, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Σαντορίνη.
Δεκαέξι λεπτά μετά τις 22:00 το βράδυ, η δόνηση 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης, καταγράφεται ως η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα και έγινε αισθητή εκτός από την Αττική και στην Κρήτη. Αρχικά, η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έδινε δύο δονήσεις. Εντούτοις, η αναθεωρημένη λύση έδειξε πως επρόκειτο για έναν σεισμό, στα 14 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 17 χιλιόμετρα.
Ολυμπιακός: Ο Ζέλσον, ο Γιάρεμτσουκ και τα ματς που ταιριάζουν
Η σεισμική δραστηριότητα έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές των Κυκλάδων, ενώ καταγράφηκαν αναφορές πως ο σεισμός έγινε αντιληπτός και στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή τραυματισμούς.
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας, ενώ συνιστούν στους πολίτες ψυχραιμία και τήρηση των μέτρων ασφαλείας.
Πηγή: lifo.gr