Βοστώνη: Εκδήλωση στο Γενικό Προξενείο για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Εκδήλωση για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, διοργανώνει ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη, Συμεών Τέγος, την ερχόμενη Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 15.00 μ.μ.

Βοστώνη: Εκδήλωση στο Γενικό Προξενείο για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Γενικό Προξενείο, το οποίο βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης.

Σύμφωνα με την επίσημη πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γενικού Προξενείου Βοστώνης, ο γενικός πρόξενος προσκαλεί ολόκληρη την Ομογένεια της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας γενικότερα, να συμμετάσχει στον εορτασμό προς δόξα και τιμή της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο οποίος θα αναπέμψει την προσευχή και θα απευθύνει χαιρετισμό, καθώς επίσης και ιερείς, αξιωματούχοι των κοινοτικών συμβουλίων και μέλη της πλήθουσας Εκκλησίας της Νέας Αγγλίας.

Ο Πέτρος Βαμβακάς, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων στο Emmanuel College στη Βοστώνη και Διευθυντής στο Ινστιτούτο Μελετών Ανατολικής Μεσογείου, θα μιλήσει για τη μεγάλη ιστορική επέτειο.

Θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες ελληνικών σχολείων των κοινοτήτων της Μητρόπολης Βοστώνης με απαγγελίες ποιημάτων και επίκαιρες αφηγήσεις για την εθνική επέτειο, δάσκαλοι, δασκάλες γονείς και συγγενείς των παιδιών. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει δεξίωση για όλους, στον χώρο τελετών του Γενικού Προξενείου.

Πηγή: ertnews.gr