Αίσιο τέλος για τους 12 εγκλωβισμένους σε τουριστικό ορυχείο χρυσού στο Κολοράντο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τα 12 άτομα που εγκλωβίστηκαν σε τουριστικό ορυχείου χρυσού στο Κολοράντο.

Αίσιο τέλος για τους 12 εγκλωβισμένους σε τουριστικό ορυχείο χρυσού στο Κολοράντο

Ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις ανακοίνωσε τα ξημερώματα ότι διασώθηκαν οι 11 τουρίστες και ο ξεναγός που εγκλωβίστηκαν στο παλιό χρυσωρυχείο.

Πρόκειται για ένα χρυσωρυχείο του 1890, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την πόλη Κολοράντο Σπρινγκς. Έχει μετατραπεί σε αξιοθέατο για τουρίστες, που ξεναγούνται στις υπόγειες στοές και ενημερώνονται για την ιστορία του.

Ο ανελκυστήρας που κατέβαινε στο ορυχείο χρυσού Mollie Kathleen κοντά στην πόλη Cripple Creek υπέστη μηχανικό πρόβλημα περίπου 152 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του και να τραυματιστούν ακόμη τέσσερα, δήλωσε νωρίτερα ο σερίφης της κομητείας Teller, Jason Mikesell, σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον σερίφη 12 άτομα εγκλωβίστηκαν στον πυθμένα του ορυχείου, περίπου 305 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Ήταν ασφαλείς και σε επικοινωνία με τις αρχές. Οι διασώστες μετά από πολύωρες προσπάθειες επανάφεραν τον ανελκυστήρα σε λειτουργία. Όλοι οι απεγκλωβισμένοι είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: ertnews.gr