Μέση Ανατολή: Κορυφώνεται η αγωνία για την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν

Εφιαλτική νύχτα σφοδρών μαχών και ανελέητων βομβαρδισμών στο Λίβανο 

Μέση Ανατολή: Κορυφώνεται η αγωνία για την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν

Κορυφώνεται στη Μέση Ανατολή η αγωνία για την προαναγγελθείσα απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν.

Την ίδια ώρα στο Λίβανο, για σφοδρές συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα με το Ισραήλ, κάνουν λόγο και οι δύο πλευρές, ενώ στη Βηρυτό, η ισραηλινή αεροπορία επιτέθηκε και πάλι στα νότια προάστια της πόλης. Ισραηλινός βομβαρδισμός σε καταυλισμό προσφύγων στην Τρίπολη του βόρειου Λιβάνου άφησε νεκρό διοικητή της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Νωρίτερα, το Ισραήλ είχε εκδώσει νέες εντολές για άμεση εκκένωση σε τμήματα των νοτίων προαστίων της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι συγκρούσεις σώμα με σώμα διεξάγονται στο νότιο Λίβανο, στην Οντάισα.

Η Χεζπολάχ ισχυρίζεται ότι έβαλε κατά ισραηλινών στρατιωτών στην περιοχή Γιαρούν στο νότιο Λίβανο, ενώ για πλήγμα σε τέμενος όπου βρίσκονταν μέλη της φιλο-ιρανικής οργάνωσης κάνει λόγο ο ισραηλινός στρατός.

Στο μεταξύ, εντείνεται η αγωνία για την προαναγγελθείσα ισραηλινή απάντηση στην ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον του. Το Ισραήλ δεν έχει καταλήξει στο πως θα επιτεθεί υποστήριξε ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος, μετά τις δηλώσεις του που έβαλαν φωτιά στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, τάχθηκε κατά επιθέσεων σε πετρελαϊκούς στόχους του Ιράν.

«Νομίζω ότι αν ήμουν στη θέση τους, θα σκεφτόμουν άλλες εναλλακτικές λύσεις από το να χτυπήσω πετρελαιοπηγές» είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Αντίθετα, ο Υποψήφιος Πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ ενός χτυπήματος ακόμα και στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης. «Αλλά όταν έκαναν (στον Μπάιντεν) αυτή την ερώτηση, η απάντηση θα έπρεπε να ήταν: “πρώτα χτυπήστε τα πυρηνικά και σημασία και ανησυχήστε τα υπόλοιπα αργότερα”» είπε.

Εν τω μεταξύ, μαίνονται οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων των φιλο-ιρανών ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.

Πηγή: ertnews.gr