«Σφυροκόπημα» του Ισραήλ στη Βηρυτό - Προειδοποιεί για «οδυνηρή» απάντηση στο Ιράν

Ομοβροντία βομβαρδισμών εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/10) ο ισραηλινός στρατός σε βάρος του Λιβάνου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους

«Σφυροκόπημα» του Ισραήλ στη Βηρυτό - Προειδοποιεί για «οδυνηρή» απάντηση στο Ιράν

Ομοβροντία βομβαρδισμών εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/10) ο ισραηλινός στρατός σε βάρος του Λιβάνου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, την ώρα που το Τελ Αβίβ προειδοποιεί πως «σύντομα θα ξεκινήσουν τα αντίποινα στις επιθέσεις του Ιράν.

Τα νέα αεροπορικά πλήγματα έπληξαν μεταξύ άλλων κέντρο άμεσης βοήθειας οργάνωσης συνδεδεμένης με τη Χεζμπολάχ, ενώ οι χερσαίες μάχες στον νότιο Λίβανο συνεχίζονται αδιάκοπα. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ενημέρωσε ότι ακόμη επτά τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέα διαταγή εκκένωσης από τις περιοχές Χαρέτ Χράικ, Μπουρζ αλ Μπαράζνα και Χαντάθ Γαρμπ.

«Δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια το Ισραήλ»

Και ενώ το σφυροκόπημα στο Λίβανο συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, «ζυγίζει» τις επιλογές του και «δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια» απέναντι στα πυρά του Ιράν, ξεκαθάρισε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Ντάνι Ντάνον στο CNNi.

«Αυτό που συνέβη ήταν μια άνευ προηγουμένου απάντηση και όπως είπα σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, (στο Ιράν θα πρέπει να περιμένουν) ισχυρά και οδυνηρά αντίποινα. Και σύντομα».

«Νομίζω ότι γνωρίζουν ότι έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε σε οποιονδήποτε προορισμό στη Μέση Ανατολή και είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε πώς θα το κάνουμε και τι θα στοχεύσουμε» απείλησε.

Ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ δεν θέλει κλιμάκωση ή πόλεμο, παρόλα αυτά όμως, θα απαντήσει στις εκτοξεύσεις πυραύλων μεγάλης κλίμακας του Ιράν.

«Θα πρέπει να κάνουμε μια υπολογισμένη απάντηση γιατί δεν θέλουμε πόλεμο με το Ιράν. Και πιστέψτε με, ούτε εκείνοι το θέλουν. Έχουμε δείξει τις δυνατότητές μας όταν πολεμήσαμε τη Χαμάς στη Γάζα και τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Καλύτερα να δουν τι συνέβη στη Βηρυτό και στη Γάζα πριν ξεκινήσουν έναν πόλεμο μαζί μας».

Όπως άλλωστε προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου: «Το Ιράν διέπραξε μεγάλο λάθος (...) και θα το πληρώσει».

Με πιο «δυναμικά» αντίποινα προειδοποιεί το Ιράν αν χτυπήσει το Ισραήλ

Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν υποσχέθηκε πως θα υπάρξει «πιο δυναμική απάντηση» σε περίπτωση αντιποίνων του Ισραήλ, επιμένοντας ταυτόχρονα πως η Ισλαμική Δημοκρατία δεν επιδιώκει «πόλεμο».

Άλλωστε, το ίδιο μήνυμα έστειλαν οι Φρουροί της Επανάστασης από την πρώτη στιγμή που εξαπέλυσαν τα πυρά τους σε βάρος του Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης (1/10) όταν ως αντίποινα στους θανάτους ηγετικών στελεχών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

Πηγή: cnn.gr