Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ανακοίνωσε το IDF

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σήμερα Σάββατο (28/9) σε μήνυμά του ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Νασράλα, «εξολοθρεύτηκε» στο χτύπημα της Βηρυτού.

Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ανακοίνωσε το IDF

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο Ισραηλινός Στρατός αναφέρει ότι μαζί με τον Νασράλα, σκοτώθηκε και ο διοικητής του λεγόμενου Νότιου Μετώπου της Χεζμπολάχ, Αλί Καράκι, μαζί με άλλους διοικητές.

Ο Νασράλα στοχοποιήθηκε ενώ βρισκόταν στο κύριο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ γνωστό ως Ντάχιε.

Το αρχηγείο είναι υπόγειο, κάτω από κτίρια κατοικιών στην Dahiyeh, λέει ο IDF.

«Το χτύπημα διεξήχθη ενώ τα κορυφαία στελέχη της Χεζμπολάχ βρίσκονταν στο αρχηγείο τους και συμμετείχαν στον συντονισμό τρομοκρατικών ενεργειών κατά των πολιτών του κράτους του Ισραήλ», λέει ο στρατός.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι μετά τη δολοφονία του αρχηγού της τρομοκρατίας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα λέει ότι το Ισραήλ θα φτάσει σε οποιονδήποτε απειλεί τη χώρα και τους πολίτες της.

«Δεν είναι το τέλος των εργαλείων στην εργαλειοθήκη. Το μήνυμα είναι απλό, σε όποιον απειλεί τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ, θα ξέρουμε πώς να τους φτάσουμε», ανέφερε.

«Κατά τη διάρκεια της 32χρονης βασιλείας του Χασάν Νασράλα ως Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ, ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία πολλών Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών και τον σχεδιασμό και την εκτέλεση χιλιάδων τρομοκρατικών δραστηριοτήτων», ανέφερε η δήλωση.

«Ήταν υπεύθυνος για τη διεύθυνση και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλο τον κόσμο στις οποίες δολοφονήθηκαν πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων. Ο Νασράλα ήταν ο κεντρικός λήπτης αποφάσεων και ο στρατηγικός ηγέτης της οργάνωσης».

Πηγή: ertnews.gr