«Απερίγραπτα σφάλματα του πληρώματος οδήγησαν στην τραγωδία της Σικελίας»

Εκπρόσωπος της εταιρίας που ναυπήγησε το Bayesian αποκλείει αστοχία υλικού και μιλά για απερίγραπτα σφάλματα του πληρώματος

«Απερίγραπτα σφάλματα του πληρώματος οδήγησαν στην τραγωδία της Σικελίας»

Την περασμένη Τρίτη, 20 Αυγούστου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που ναυπήγησε το υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρο σε συνέντευξή του στο Reuters απέκλεισε την όποια πιθανότητα κατασκευαστικού λάθους και μιλά για τα ατοπήματα του πληρώματος. Ο Τζοβάνι Κονσταντίνο επέρριψε με δριμύμητα ευθύνες στο πλήρωμα του ιστιοφόρου που βυθίστηκε στην Σικελία προκαλώντας τον θάνατο 7 ανθρώπων.

Η κατασκευάστρια εταιρία θεωρεί το σκάφος ουσιαστικά αβύθιστο, εφόσον βέβαια τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας που ισχύουν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο Τζοβάνι Κονσταντίνο επεσήμανε ότι το πλήρωμα γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει για την επερχόμενη καταιγίδα, αφ ης στιγμής υπήρχε σχετική πληροφόρηση για τις καιρικές συνθήκες. Κατά τον CEO της εταιρίας μόνο το πλήρωμα του Bayesian αγνόησε τις προβλέψεις του καιρού. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχε ασφαλίσει πόρτες και φινιστρίνια, θα είχε χαμηλώσει την καρίνα, θα είχε σηκώσει την άγκυρα και θα είχε μεταφέρει τους επιβάτες σε ασφαλές σημείο.

Εάν είχαν γίνει όλα αυτά οι επιβάτες θα επέστρεφαν στις καμπίνες τους το επόμενο πρωί και θα συνέχιζαν ξέγνοιαστα τις διακοπές τους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ιδιωτικό σκάφος που βρισκόταν κοντά στο Bayesian βγήκε αλώβητο από την καταιγίδα.