«Ολονύκτια μάχη» με τις φλόγες στον Βαρνάβα: Ανεξέλεγκτο μέτωπο χιλιομέτρων

«Πύρινη λαίλαπα» στον Βαρνάβα- Ανοίγει το ΟΑΚΑ για να φιλοξενηθούν πολίτες που κλήθηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές τους

«Ολονύκτια μάχη» με τις φλόγες στον Βαρνάβα: Ανεξέλεγκτο μέτωπο χιλιομέτρων

Ασταμάτητα θα επιχειρούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που μαίνεται στον Βαρνάβα από τις στις 3 περίπου το μεσημέρι, κινούμενη με μεγάλη δυναμική σε μέτωπο χιλιομέτρων και μέσα σε χαράδρες, από τον Βαρνάβα προς τη Ροδόπολη.

Μήνυμα από το 112 εστάλη πριν από λίγο για δασική στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα με τους πολίτες να καλούνται αρχικώς να μείνουν σε ετοιμότητα και εν συνεχεία να εκκενώσουν προς Νέα Μάκρη.

Με τις φλόγες να βρίσκονται ανάμεσα στα σπίτια οι επίγειες δυνάμεις δίνουν «τιτάνιο αγώνα» για να ανταπεξέλθουν στην επικίνδυνη, για τη Βόρεια Αττική κατάσταση με τη φωτιά να έχει εξελίσσεται ήδη προκαλέσει ζημιές.

Δυνάμεις από πολλές υπηρεσίες της ΠΥ από την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα κατευθύνονται για Αττική.

Έχουν φτάσει οχήματα ενώ μέχρι και τις πρωινές ώρες θα αναχωρούν άνδρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να είναι στην Αθήνα το πρωί.
Καθώς η πύρινη λαίλαπα εξελίσσεται σε μια τεράστια ακτίνα, «το στοίχημα» των πυροσβεστών είναι οι φλόγες να μην περάσουν το γήπεδο της Σταμάτας.

Δυστυχώς, ο καιρός δυσχεραίνει κατά πολύ το έργο τους αφού σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Χαρακτηριστικό της επικινδυνότητας της κατάστασης είναι πως η εικόνα της πυρκαγιάς δεν έχει αλλάξει εδώ και επτά ώρες καίγοντας περίπου σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων με πρωτοφανή ισχύ, με ενιαία εικόνα κατά τόπους αλλά και διασπάσεις σε διάφορα σημεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η κατεύθυνση της είναι προς τα ανατολικά της Σταμάτας (μακριά ακόμα από Σταμάτα) παρόλα αυτά οι άνεμοι πάνω από 7 μποφόρ, αλλάζουν συνεχώς φορά.

Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή και πολλές είναι οι αναφορές για καμένα σπίτια.

Πολίτες που εκκένωσαν τις κατοικίες τους παρακολουθούν τις εξελίξεις αγωνιώντας για τις περιουσίες του.

ΠΗΓΗ: Skai.gr