«Δεν έχει περάσει μία μέρα που να μην έχουμε σκεφτεί την Έλλη»

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση εις μνήμην της Έλλης Κωνσταντουδάκη.

«Δεν έχει περάσει μία μέρα που να μην έχουμε σκεφτεί την Έλλη»

Στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 24/5 το απόγευμα έγινε η εκδήλωση εις μνήμην της Έλλης Κωνσταντουδάκη.

Πολλοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι και δικηγόροι, άνθρωποι του αθλητισμού φίλοι του Φαίδωνα και της Κούλας Κωνσταντουδάκη, παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη της και να μιλήσουν για εκείνη, που «έφυγε» νωρίς.

Ο Θέμης Σινάνογλου με την Κούλα Κωνσταντουδάκη

Δίπλα στον Φαίδωνα και στην Κούλα, ο γιος τους Αντώνης με τη σύζυγό του Βιβή Παπαδοπούλου και τις αγαπημένες εγγονές Νέλλη και Φαίδρα.

Ο Θέμης Σινάνογλου με τον γιο του Φαίδωνα, Αντώνη

«Σας ευγνωμονώ που είστε εδώ»

Πρώτος από όλους μίλησε ο πατέρας της Έλλης, Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης, που ευχαρίστησε ζεστά, όλους όσοι παρευρέθηκαν.

Με τον ενδιαφέροντα λόγο του αναφέρθηκε αρχικά «στον Γιώργο Τσάκωνα, τον σπουδαίο καρδιολόγο του Υγεία, που ήταν μέσα στη ΜΕΘ και πήρε την τελευταία ανάσα της Έλλης. Προσπάθησε υπεράνθρωπα για να την κρατήσει. Είναι παρηγοριά για εμένα να γνωρίζω ότι εκείνος ήταν στην τελευταία της πνοή».

Αναφέρθηκε και στον Ντούσαν Μπάγεβιτς που συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μπέγκα: «Με έχει τιμήσει σε όλα τα γεγονότα της ζωής μου. Είναι ο μεγαλύτερος προπονητής όλων των εποχών της ΑΕΚ και ο μεγαλύτερος ελληνοποιηθείς παίκτης στην Ιστορία της, ο οποίος έχει την τρομερή τύχη να διαθέτει μία αγία γυναίκα, την Μπέγκα».

Μπέγκα και Ντούσαν Μπάγεβιτς συνομιλούν με τον Μίμη Δομάζο. Διακρίνεται και η Πόπη Δομάζου

Το μεγαλύτερο μέρος της αφήγησης του όμως, αφιερώθηκε στην Έλλη. Στην Έλλη που όλα αυτά τα δώδεκα χρόνια της απουσίας της, είναι πάντα παρούσα.

Εμφανώς συγκινημένη και συγκινητική η συνάδελφος και αδελφική φίλη της Έλλης, Μίνα Μουστάκα, μίλησε για τη γνωριμία τους και εκμυστηρεύτηκε μικρές πολύτιμες στιγμές της καθημερινότητας τους:

«Με την Έλλη περάσαμε πολλά μαζί στο ρεπορτάζ από την αρχή, από την πρώτη μέρα στον χώρο των δικαστηρίων. Ήμασταν σαν αδελφές. Στο γραφείο της πάντα είχε μια φωτογραφία με τους γονείς της. Ο θάνατος της Έλλης ήταν ο δεύτερος θάνατος που σημάδεψε τη ζωή μου. Ο πρώτος θάνατος ήταν της αδερφής μου και εκείνο το βράδυ η Έλλη ήταν μαζί μου. Η τελευταία έξοδος που είχε κάνει η Έλλη ήταν στον γάμο του Θέμη Σοφού που είναι εδώ δίπλα μας.
Επίσης, για τον Θωμά Μαύρο που βλέπω εδώ, η Έλλη είχε μια φωτογραφία στο facebook στην οποία ήταν 3-4 ετών και την κρατούσε ο Μαύρος στην αγκαλιά του. Ήταν πολύ σημαντική αυτή η φωτογραφία για την Έλλη».

Ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης καλωσορίζει τη Μίνα Μουστάκα

Μίλησαν και άλλοι συνάδελφοι, όπως η Δέσποινα Κονταράκη, η Ντίνα Τσουκαλά, εκεί ήταν και η Ιωάννα Μάνδρου. Από το δικαστικό ρεπορτάζ ήταν επίσης η Σίλα Αλεξίου, η Λία Κοντοπούλου, η Μαρία Ζαχαροπούλου, η Τζούλη Βινιεράτου, ο Φάνης Καραμπατσάκης, η Σοφία Φασουλάκη.

Φαίδων Κωνσταντουδάκης, Μίνα Μουστάκα, Παναγιώτης Στάθης, Θέμης Σοφός, Πάνος Αμυράς και Αγγελική Γυπάκη

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του OPEΝ TV, Παναγιώτης Στάθης, κεντρικός ομιλητής και συντονιστής του πάνελ, είπε πως «είναι μέρα χαράς, δεν έχει περάσει μία μέρα που να μην έχουμε σκεφτεί την Έλλη, η οποία ήταν πάντα με το χαμόγελο, πάντα με τα αστεία, πάντα γελούσαμε πολύ μαζί. Το να είναι τόσο ζωντανή η μνήμη ενός ανθρώπου είναι επίτευγμα. Συνήθως μένει η μνήμη ενός ανθρώπου μόνο στην οικογένειά του, όμως η “οικογένεια” της Έλλης ήταν τόσο μεγάλη γιατί άφησε ισχυρό αποτύπωμα».

Ο Θέμης Σοφός αφηγήθηκε συζητήσεις με την Έλλη περί θρησκείας και ο Πάνος Αμυράς, διευθυντής και φίλος της, τόνισε πόσο καλή και αποτελεσματική δημοσιογράφος ήταν η Έλλη από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Και η αντιπρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Αγγελική Γυπάκη, ήταν στο πάνελ, μιλώντας με ζεστασιά για τη συνεργασία τους.

Με τον Θωμά Μαύρο

Δημήτρης Παλαμιδάκης, Πόπη και Μίμης Δομάζος πλαισιώνουν τον Φαίδωνα

Ο Φαίδωνας έκανε ειδική αναφορά στον Μίμη Δομάζο και στην κόρη του Πόπη Δομάζου, στον Θωμά Μαύρο, στη Μαρία Νικολαΐδου, την εκδότρια του «ΦΩΤΟΣ» και στον Σπύρο Κερκύρα, τον διευθυντή της εφημερίδας μας, που ήταν εκεί.

Αγγελική Γυπάκη, Θέμης Σινάνογλου, Σπύρος Κερκύρας, Μαρία Νικολαΐδου και Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης

Ευχαρίστησε τον δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο, τον Κεφαλίδη και τον Καραφέσκο τις μορφές της ΑΕΚ, τον Κυριάκο Χήνα, τον Διονύση Αβούρη, τον Δημήτρη Παλαμιδάκη και τη Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ.

Μαρία Αντωνιάδου και Παναγιώτης Στάθης με τον Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη

Πέρα από τους προαναφερθέντες κυρίους και κυρίες, στην εκδήλωση ήταν και οι Κώστας Μυλωνάς, Γιώργος Νικολάου, Τάκης Βουδούρης, Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Πάστρας, Νίκος και Γιάννης Σηφάκης, Σωφρόνης Τιγκιρίδης, Δημήτρης Κόκορης, Γιάννης Μετζιδάκης, η αδελφική φίλη-γειτόνισσα της Έλλης, η Σόφη Λουκά, οι Αθηνά και Κατερίνα (του Χάρη) Λυμπεροπούλου, η Μαίρη Αυγερινοπούλου, ο Μάκης Δεληπέρτος και η Τατιάνα Μπόλαρη.

Επίσης, οι Ελένη Ντερβάκου, Βίκη Ντερβάκου-Τσάκωνα, Μαίρη Ντερβάκου-Κορμά, Ηλίας Κορμάς, Κατερίνα Παπαταξιάρχου, Δημήτρης Δελλής, Ευθύμιος Παπαταξιάρχης, Βαγγέλης και Βούλα Πανταζή, Μαρία Μαντά, Δημήτρης και Πένυ Νέγκα, Νίκος Πανταζής.

Η Αγγελική Αρκάδη έστειλε μήνυμα ότι αδυνατούσε να παραυρεθεί λόγω της απασχόλησης της με τα της ΟΥΕΦΑ, όπως και ο εκδότης της «Απογευματινής» και πρόεδρος του «Ιδρύματος Μπότση», Πάνος Καραγιάννης, που ήταν ασθενής, ο εισαγγελέας Κώστας Σαριώτης, που επίσης ήταν ασθενής, και ο Πέτρος Καϊμακάμης.

Ιδιαίτερη παρουσία: Οι συμμαθήτριες της Κούλας Κωνσταντουδάκη στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων (με αλφαβητική σειρά) Αγγελική Αναγνώστου, Σταυρούλα Βασιλειάδου, Στέλλα Ιερονυμάκη, Βιργινία Καντζουράκη,΄Ελλη Παϊσοπούλου, Βούλα Πανταζή με τον σύζυγό της Βαγγέλη, Κατερίνα Χουντάλα.