Τσίπρας-Θεοδωράκης μίλησαν και για τον Σαββίδη

Σχεδόν δύο ώρες κράτησε η συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια της οποίας, συζήτησαν διεξοδικά την πρόταση του Ποταμιού για την δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τσίπρας-Θεοδωράκης μίλησαν και για τον Σαββίδη

Σχεδόν δύο ώρες κράτησε η συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια της οποίας, συζήτησαν διεξοδικά την πρόταση του Ποταμιού για την δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και είναι για αυτό το λόγο που η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή εξωτερικών και Άμυνας για να συζητηθεί διεξοδικά.

Επίσης εξέφρασε την πρόθεση του να αξιοποιηθεί η πρόταση στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.

Επιπλέον ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι το ΥΠΕΞ προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση όπως πρόκειται να πράξει και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν, ότι το Συμβούλιο που προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι διακομματικό όργανο ενώ το Συμβούλιο του οποίου τη δημιουργία επεξεργάζεται το ΥΠΕΞ είναι κυβερνητικό - επιχειρησιακό. (τα δύο είναι ανεξάρτητα).

Οι δηλώσεις Θεοδωράκη για κυβέρνηση – Κίνημα Αλλαγής και ποδόσφαιρό

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος του Μαξίμου σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους σημείωσε ότι παρά τη σύγκρουση που έχει το Ποτάμι με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προτεραιότητα αποτελεί η χώρα και η εθνική συνεννόηση. Επίσης ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής, τη στάση της κυβέρνησης στα εθνικά αλλά και το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πρέπει σήμερα να πάρουμε γενναίες αποφάσεις γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά. Αυτή είναι η σκέψη μας εδώ και αρκετές εβδομάδες. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να πείσουμε το πολιτικό σύστημα και κυρίως την κυβέρνηση ότι πρέπει να υπάρξει ένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Κάτι που διαθέτουν όλες οι σύγχρονες χώρες. Υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις με την κυβέρνηση και το ξέρετε, υπάρχει σύγκρουση και θα συνεχίσουμε να συγκρουόμαστε με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όμως υπάρχει και η Ελλάδα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για εθνική συνεννόηση. Μετά από μια διεξοδική συζήτηση που είχε και αρκετές αντιθέσεις και διαφωνίες, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να φέρει την πρότασή μας στη Βουλή να συζητηθεί με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, στο Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας να γίνει βέβαια και κουβέντα στην Ολομέλεια όποτε χρειαστεί, έτσι ώστε σύντομα να προχωρήσουμε στη σύσταση ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Η πρόταση μας αφού τη συζητήσαμε διεξοδικά είναι αυτή που έρχεται και προφανώς θα υπάρξουν τροποποιήσεις ακόμη και από τη μεριά μας και από τη μεριά της κυβέρνησης, βέβαια δεχόμενοι ότι υπάρχουν προτάσεις που τροποποιούν ή βελτιώνουν την πρόταση μας και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ, απ' τη ΔΗΣΥ, παντού υπάρχουν προτάσεις που μπορούν να κάνουν αυτή την πρόταση που έχει καταθέσει το Ποτάμι καλύτερη. Και αυτός είναι ο στόχος μας.

Για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής

Η κ. Γεννηματά έχει θέσει πολύ τολμηρά ως κυρίαρχο ζήτημα σήμερα την ανάγκη ύπαρξης συναίνεσης στα μεγάλα εθνικά θέματα. Προφανώς, λοιπόν, και σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής όλοι συμφωνήσαμε ότι δεν πάει άλλο, τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα είναι πολλά, πολλά είναι με ευθύνη της κυβέρνησης - όπως ξέρετε μιλάμε για μια κυβέρνηση που είναι διχασμένη στα εξωτερικά θέματα και στα θέματα άμυνας, με ευθύνη του Πρωθυπουργού βέβαια και τα πρόσωπα που έχει ορίσει - και βέβαια δεν είναι διέξοδος η συντηρητική άρνηση της ΝΔ. Το Κίνημα Αλλαγής, όπως και το Ποτάμι, πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει εθνική γραμμή σε όλα τα μεγάλα θέματα. Να ενώσουμε τους Έλληνες, να λύσουμε όλα τα μεγάλα εξωτερικά προβλήματα για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε και με τα καθημερινά ζητήματα που μας ταλαιπωρούν.

Για τις δύο γραμμές που ακολουθεί η κυβέρνηση στα εθνικά

Δεν υπάρχει και το έχω ξεκαθαρίσει ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Έχουμε άλλη άποψη για τη διακυβέρνηση της χώρας. Συγκρουόμαστε σχεδόν καθημερινά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά αισθανόμαστε την πατριωτική ευθύνη να διαχωρίζουμε λίγο τα πράγματα. Και πρέπει και νομίζω θα μας το αναγνωρίσει και ο κόσμος, που αναρωτιέται τι κάνω εγώ εδώ, ότι άλλα είναι τα εσωτερικά ζητήματα και άλλα τα μεγάλα πατριωτικά ζητήματα. Εκεί είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να κατεβάσουμε τους τόνους και να βρούμε ένα πλαίσιο συνεννόησης. Κυρίαρχα η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και όλοι εμείς που μετέχουμε στο πολιτικό παιχνίδι.

Για τα τεκταινόμενα στον χώρο του ποδοσφαίρου

Το είπα και μπαίνοντας στον πρωθυπουργό, είναι ντροπή να αφήνουμε - γιατί εγώ πιστεύω ότι αφήνουμε - το χώρο του ποδοσφαίρου σε μικρές και σε μεγάλες μαφίες. Τα πράγματα επιδεινώνονται, οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις της κυβέρνησης ήταν αναποτελεσματικές και μάλλον επιδείνωσαν τα πράγματα. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να «κόψουμε» κεφάλια, πρέπει να επιβληθεί ο νόμος, πρέπει να επιβληθούν οι κανονισμοί, η χώρα παραμένει μία πολιτεία που έχει νόμους αλλά που δεν εφαρμόζονται. Για να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να χαίρονται το ποδόσφαιρο, πρέπει να απομακρύνουμε τους μαφιόζους. Είναι σαφές ότι πρόκειται για αυτούς που δημιουργούν συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας στο ποδόσφαιρο.

Δηλαδή ο κ.Σαββίδης είναι μαφιόζος;

Σας λέω κάτι συγκεκριμένο και δεν αναφέρομαι σε ένα πρόσωπο. Και δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Τα υπόλοιπα θα τα βρει η ελληνική δικαιοσύνη.

Αυτές οι εικόνες ντροπιάζουν τους Έλληνες, ντροπιάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι στο να χτίσουμε μια καινούργια ποδοσφαιρική συνείδηση, μακριά από μαφιόζικες πρακτικές που κάποιοι επιμένουν να βάζουν μέσα και στον χώρο του ποδοσφαίρου.

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr/