Handelsblatt: Το Βερολίνο «πληρώνει» τώρα την επιβολή της λιτότητας στο νότο

Έγκλημα και τιμωρία βλέπει γερμανική εφημερίδα στη γερμανική σκληρότητα κατά του ευρωπαϊκού Νότου

Handelsblatt: Το Βερολίνο «πληρώνει» τώρα την επιβολή της λιτότητας στο νότο

Κριτική στο Βερολίνο για το τοπίο που διαμόρφωσε στην Ευρώπη με τις πολιτικές λιτότητας που επέβαλε στις πιο αδύναμες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ασκεί η εφημερίδα Handelsblatt.

«Χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, που δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τα μέτρα λιτότητας, δείχνουν ελάχιστη κατανόηση για το πρόβλημα της γερμανικής βιομηχανίας» αναφέρει συγκεκριμένα η γερμανική εφημερίδα η οποία κάνει εκτενείς αναφορές στη στάση που κράτησαν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου στην τελευταία σύνοδο κορυφής της ΕΕ αλλά και στις διαθέσεις του Πούτιν να δοκιμάσει την ευρωπαϊκή συνοχή.

«Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ο Πούτιν θα συνεχίσει να δοκιμάζει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη κατά το δοκούν, αν δε αυτή διαρκέσει μέχρι το φθινόπωρο θα εξαρτηθεί επίσης από το πώς θα εξελιχθεί η εσωτερική πολιτική συζήτηση στη Γερμανία και από το αν το Βερολίνο δείξει προθυμία να σπάσει ταμπού στην ενεργειακή πολιτική» σημειώνει επίσης η εφημερίδα.

Επίσκεψη της Μπέρμποκ στην Ελλάδα

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ θα έχει στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Ιουλίου ο κ. Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Ελλάδα, (28 - 29 Ιουλίου), της πρώτης επίσκεψης της στη χώρα μας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών θα καλύψουν όλο το φάσμα των ελληνογερμανικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων εκκρεμοτήτων.

Επιπροσθέτως, οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στην κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και σε προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας.