Κορονοϊός: Έκτακτη αποστολή αντιιικών φαρμάκων σε νησιά για την αντιμετώπιση της έξαρσης
Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση ειδικά στην Αττική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα - Έκτακτη αποστολή αντιιικών φαρμάκων σε νησιά για την αντιμετώπιση του ιού που κάνει... πάρτι στα νησιά.
Για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης με την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να αποστείλει ποσότητα αντιιικών φαρμάκων, τα οποία βοηθούν τους ασθενείς με κορονοϊό να γλιτώσουν το νοσοκομείο.
Τα ελληνικά νησιά, είναι οι περιοχές με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση και εκεί όπου ο κορονοϊός κάνει πάρτι. Τα «νησιά στο κόκκινο» ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (4/6), ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ στην έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Η μεγαλύτερη έξαρση καταγράφεται στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του νοτίου Αιγαίου, την Κρήτη και την Αττική, όπως ανέφερε συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Παρασκευής, οποίος τόνισε πως υπάρχει συνεχόμενη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, με τα ενεργά περιστατικά να υπολογίζονται σε 150.000-200.000, στην ομάδα 18-24 ετών.
Σε ποια νησιά θα αποσταλούν αντιιικά φάρμακα
Είναι και ο λόγος που το υπουργείο Υγείας προχωρά στην εφαρμογή νέου σχεδίου για την αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών με λοίμωξη κορονοϊού, προκειμένου να περιοριστούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία που επιβαρύνουν το σύστημα Υγείας.
Ο σχεδιασμός, σύμφωνα με την «Καθημερινή», περιλαμβάνει δύο σκέλη: εκτέλεση συνταγών για αντιικά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ σε συγκεκριμένο ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού
αποστολή των σκευασμάτων σε Κέντρα Υγείας νησιών με μεγάλη τουριστική κίνηση και επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.
Ανάμεσα στα νησιά, στα οποία θα αποσταλούν κατά προτεραιότητα αντιιικά φάρμακα, συγκαταλέγεται η Μύκονος, η Μήλος, η Ίος και η Πάτμος.
Είναι αποδεδειγμένο πλέον πως η χορήγηση αντιικής θεραπείας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού έχει αποδειχθεί σωτήρια για την αποτροπή της εισαγωγής στο νοσοκομείο και τις ΜΕΘ, ένας δείκτης πίεσης που εάν εκτραπεί οδηγεί συνήθως στη λήψη μέτρων.