Πλεύρης για κορoνοϊό: Αναμένεται θερινό κύμα ωστόσο δεν θα χρειαστούν μέτρα
Για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
Για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης λέγοντας πως δεν υπάρχει κάποιο μοντέλο που να δείχνει την ανάγκη επιστροφής των μέτρων, ενώ τόνισε πως «θα υπάρχει ένα θερινό κύμα που δεν θα μας επηρεάσει».
Μέσω του ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης εμφανίστηκε καθησυχαστικός και ζήτησε από τις ευάλωτες ομάδες «να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας».
Ολυμπιακός: Αλλαγές ετοιμάζει ο Μεντιλίμπαρ με Παναθηναϊκό
Καπλαμάδες για τέλεια δόντιια και όμορφο χαμόγελo!
Ad
SnapOnSmile
Καπλαμάδες για τέλεια δόντιια και όμορφο χαμόγελo!
Σημείωσε πως από το θερινό κύμα δεν φαίνεται ότι θα ασκηθεί πίεση το Σύστημα Υγείας ώστε να οδηγήσει σε λήψη περιοριστικών μέτρων.
Θα υπάρξει ένας σχεδιασμός από Σεπτέμβριο καθώς αναμένεται άνοδος κρουσμάτων και αναλόγως της πίεσης που θα ασκηθεί «μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν πολλά (μέτρα) αλλά μπορεί να μην ενεργοποιηθεί τίποτα», τόνισε ο υπουργός Υγείας.
Εξηγώντας γιατί συμβαίνει αυτή η αύξηση των κρουσμάτων ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι οι ειδικοί σημειώνουν δύο χαρακτηριστικά: ένα σοβαρό ποσοστό επαναλοιμώξεων και η εμφάνιση υπομεταλλάξεων της Όμικρον που έχουν ένα χαρακτηριστικό ότι δεν προστατεύεται από αυτές κάποιος που έχει νοσήσει.
Ερωτηθείς για το πώς θα κυλήσει το καλοκαίρι, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «θα έχει αυξομειώσεις αλλά δεν θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας αλλά από τον Σεπτέμβριο είμαστε προετοιμασμένοι όλα τα κράτη-μέλη ακόμα και με αυτές τις μεταλλάξεις ότι σίγουρα θα υπάρξει ένας σχεδιασμός γιατί θα υπάρξει άνοδος κρουσμάτων».
Στη συνέχεια, θ υπουργός Υγείας, τόνισε ότι σήμερα εκδόθηκε η πρώτη υπουργική απόφαση για τον Προσωπικό Γιατρό και αύριο θα εκδοθούν και οι υπόλοιπες.
«Ελευθέρα επιλέγεις ένα γιατρό, δεν έχεις καμία - καμία - καμία επιβάρυνση, αντιθέτως έχεις πάρα πολλά οφέλη», διαβεβαίωσε, εξηγώντας ότι έναν γιατρό που έως τώρα ο πολίτης πλήρωνε, πλέον θα μπορεί να συνταγογραφεί, να τον επισκέπτεται ακόμα και κατ’ οίκον αν χρειαστεί και να τον κατευθύνει μέσα στο σύστημα υγείας.
Σχετικά με τα κίνητρα στους γιατρούς προκειμένου να συμμετέχουν στο εγχείρημα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι οι αμοιβές κατ’ άτομο θα κυμαίνονται από 20 έως 45 ευρώ ανά ασθενή, δηλαδή μεσοσταθμικά γύρω στα 35 ευρώ, δηλαδή στο «’’ταβάνι’’ των 2.000 ασθενών σημαίνει 70.000 ευρώ το χρόνο».