Μπάιντεν: Μήπως πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος;
Με φόντο τον χορό των κυρώσεων της Δύσης κατά της Ρωσίας τα προβλήματα του προέδρου Μπάιντεν με την τιμή αργού πετρελαίου μεγεθύνονται καθημερινά
Μπορεί οι κυρώσεις της Δύσης να μεγιστοποιούνται στα μάτια των απανταχού αναγνωστών από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ωστόσο το αγκάθι του αργού πετρελαίου συνεχίζει να πληγώνει την αίσθηση παντοδυναμίας των Αμερικανών.
Η κίνηση του Ρώσου Προέδρου Πούτιν να προσεγγίσει τους Άραβες και να γίνει η Ρωσία μέλος του διευρυμένου ΟΠΕΚ+ φαίνεται πως λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα στις κυρώσεις που επιβάλει η Δύση στο καθεστώς Πούτιν.
Οι εκκλήσεις του Μπάιντεν προς τους Άραβες να εντείνουν την παραγωγή πετρελαίου και συνακόλουθα να χαμηλώσουν τις τιμές πέφτουν στο κενό. Είναι φανερό ότι ο ΟΠΕΚ τιμά τους όψιμους εταίρους του, τους Ρώσους.
Όσο οι τιμές του αργού πετρελαίου παραμένουν σε υψηλό επίπεδο εγκυμονούν κινδύνους για τις χώρες του Πολιτισμένου Κόσμου και οι Αμερικανοί που το γνωρίζουν καλύτερα από όλους προσπαθούν τώρα εκ των ενόντων να βρουν κάποια λύση απέναντι στο τείχος αδιαφορίας που ύψωσε ο ΟΠΕΚ. Την ίδια στιγμή οι εκκλήσεις σε Μεξικό και Βραζιλία δεν βρήκαν ανταπόκριση, καθώς οι δύο αυτές πετρελαιοπαραγωγικές χώρες αρνούνται να αυξήσουν την παραγωγή τους.
Ο Μπάιντεν και οι επιτελείς του έχουν πλέον τρεις λύσεις για αποκλιμάκωση
-Προσφυγή στη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας για να διατεθούν πλέον στρατηγικά αποθέματα
-Προσέγγιση του Ιράν με αμφίβολα αποτελέσματα
-Άνοιγμα προς τη Βενεζουέλα, όπου το σκληρό Αμερικανικό πρόσωπο έχει αρχίσει αίφνης να γλυκαίνει.
Το σίγουρο είναι ότι παρά τις διαβεβαιώσεις των Δυτικών ΜΜΕ για ισχυρά οικονομικά πλήγματα στη Ρωσία, το γνωστό οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BLOMBERG ECONOMICS, προβλέπει έσοδα της τάξης των $321 δισεκατομμυρίων για τον ρωσσικό ενεργειακό τομέα, αυξημένα σχεδόν κατά 35% σε σχέση με το 2021. Την ίδια στιγμή συνθήκες ασφυξίας και φτωχοποίησης δημιουργούνται για εκατομμύρια καταναλωτές, κυρίως Ευρωπαίους, παρά τις θριαμβευτικές διακηρύξεις της Δύσης.
Στοιχεία αντλήθηκαν από το άρθρο του Γιώργου Ηλιόπουλου στο προσεχές τεύχος του περιοδικού NEXUS