Γερμανία: «Τρύπα» 39 δις ευρώ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία
Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός αφορά τις οικονομικές συνέπειες κυρίως του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και της πανδημίας, ενώ το χρέος «εκτοξεύεται» στα 138,9 δισ. ευρώ

Επιπλέον χρέος 39,2 δισεκατομμυρίων προβλέπει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, ανεβάζοντας τον συνολικό νέο δανεισμό για το έτος στα 138,9 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός είναι ήδη έτοιμος και αφορά τις οικονομικές συνέπειες κυρίως του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και της πανδημίας.
Ολυμπιακός: Ο Γκαρθία, ο Ιμπόρα και στη μέση ο Μεντιλίμπαρ!
Επίσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ενιαία τιμή ενέργειας, επιπλέον επίδομα τέκνων, οικονομική βοήθεια για εταιρίες που επλήγησαν από τις επιπτώσεις του πολέμου και νέα κονδύλια για ανθρωπιστική βοήθεια στο εξωτερικό.
Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα πρέπει να χρηματοδοτεί μόνο δαπάνες που σχετίζονται με την Ουκρανία, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε να διατεθούν και πόροι για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.
«Τώρα είναι επίσημο: ο υπουργός Οικονομικών είναι ο βασιλιάς του χρέους», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για θέματα προϋπολογισμού Κρίστιαν Χάας.
Η Ένωση προσθέτει στον προϋπολογισμό και τα 100 δισεκατομμύρια του ειδικού ταμείου για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, ανεβάζοντας το σύνολο του δανεισμού στα 240 δισεκατομμύρια.