Ο κινηματογράφος Ανδόρα άλλαξε και έγινε Newman!

Ο ιστορικός κινηματογράφος Ανδόρα περνάει σε νέα εποχή 

Ο κινηματογράφος Ανδόρα άλλαξε και έγινε Newman!

Ως "κινηματογραφικός χώρος ανοιχτός σε κάθε μορφή έκφρασης" συστήνεται το σινεμά Newman, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ως Ανδόρα.

Η αίθουσα της οδού Σεβαστουπόλεως ανανεώνεται σημαντικά, αποκτά νέα σκηνή, ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό φιλοδοξώντας να φιλοξενεί "στοχαστικές κινηματογραφικές προβολές, site-specific παραστατικές τέχνες, μουσικές παραστάσεις, video art, εικαστικές εγκαταστάσεις και events" όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου. Σημειώνεται ακόμη πως στο επίκεντρο κάθε δημιουργίας θα βρίσκεται η κινηματογραφική οθόνη, με το Newman να αποτελεί αφορμή ώστε να εξερευνηθούν οι "δυνατότητες του σύγχρονου οπτικοακουστικού μέσου και η σύνδεσή του με παραστατικές τέχνες, δημιουργώντας μια αναπόσπαστη αλληλεπίδραση της εικόνας και της ζωντανής δράσης". Παράλληλα, το Newman δηλώνει ανοιχτό σε καλλιτεχνικές κοινότητες και ομάδες για πρόβες, σεμινάρια και workshops.

Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι κάρτες Newman αξίας € 25 (πέντε προβολές), € 5 (για κατόχους έως 24 ετών) και € 4 (για τους κατοίκους της γειτονιάς Αμπελοκήπων και Ελληνορώσων).

Καλή αρχή!

Πληροφορίες:

NEWMAN CINEMA, Σεβαστουπόλεως 117
Τ. 2106980796