Οι ταινίες της εβδομάδας: Επιλογές για όλα τα γούστα εν αναμονή του νέου Joker! (vids)

Ποιες ταινίες κυκλοφορούν στους κινηματογράφους

Οι ταινίες της εβδομάδας: Επιλογές για όλα τα γούστα εν αναμονή του νέου Joker! (vids)

Νέος Τζόκερ... με τρέλα και μια σειρά εκλεκτικών arthouse κυκλοφοριών στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Joker: Τρέλα για Δύο

Η μιούζικαλ επιστροφή του απειλητικού αντιήρωα. Στη συνέχεια του εξαιρετικά επιτυχημένου "Joker" (Τοντ Φίλιπς) (2019), ο οσκαρικός Γιόακιν Φίνιξ επιστρέφει στον ρόλο του Άρθουρ Φλεκ / Τζόκερ, ενώ η Lady Gaga ντεμπουτάρει ως Χάρλεϊ Κουίν. Ως γνωστόν, η Κουίν αποτελεί τον έρωτα της ζωής του Τζόκερ, με το νέο τρέιλερ να απεικονίζει το ζευγάρι ως θριαμβευτές της δημοσιότητας, φτάνοντας στο σημείο να παρουσιάζουν το δικό τους τηλεοπτικό σόου. Το κατά πόσο, βέβαια, αυτό ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας τους ή στην πραγματικότητα, μένει να φανεί... Η ταινία προβάλλεται σε previews από τις 2/10, προτού κυκλοφορήσει ευρέως στις 3/10.

Ραντεβού με έναν Serial Killer

Ένα απίστευτο αληθινό γεγονός εμπνέει την ηθοποιό Άνα Κέντρικ ("Ραντεβού στον Αέρα", "Ο Σκοτ Πίλγκριμ Εναντίον των 7 Πρώην") στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της. Πρόκειται για την ιστορία του Ρόντνι Αλκάλα ο οποίος το 1978, παρά το γεγονός πως εν αγνοία όλων είχε δολοφονήσει πέντε γυναίκες, αποφασίζει να πάρει μέρος στην εκπομπή "The Dating Game" ώστε να κερδίσει ένα ραντεβού με κάποια εργένισσα. Ο Αλκάλα, μάλιστα, κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, όμως, το αθώο προσωπείο του είχε αρχίσει ήδη να καταρρέει.

Κόκκινο Νησί

Αντι-αποικιοκρατικό δράμα του Ρομπέν Καμπιγιό ("120 Χτύποι το Λεπτό"). Αφού έκλεψε τις καρδιές μας με τους "120 Χτύπους το Λεπτό", ο Ρομπέν Καμπιγιό μας συστήνει στο "Κόκκινο Νησί". Με φόντο τη Γαλλία της δεκαετίας του '70, περίοδο κατά την οποία η χώρα βλέπει τα αποικιοκρατικά εδάφη της να συρρικνώνονται, μεταξύ των τρικολόρ στρατιωτικών βάσεων που έχουν απομείνει είναι αυτή της Μαδαγασκάρης. Εκεί, ένα αγόρι από τη Γαλλία που έχει επηρεαστεί από τα κόμικς που "καταβροχθίζει", αρχίζει να βλέπει με άλλο μάτι τον κόσμο γύρω του, ανακαλύπτοντας μια διαφορετική πραγματικότητα.

Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ

Σωφρονιστικό δράμα με τον υποψήφιο για Όσκαρ, Κόλμαν Ντομίνγκο. Εκτίοντας την ποινή του στο υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικό ίδρυμα του Σινγκ Σινγκ για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, ο Ντιβάιν βρίσκει νόημα στη ζωή του μέσα από τη θεατρική ομάδα της φυλακής, όπου συμμετέχει μαζί με άλλους συγκρατούμενούς του.

Οι Παρείσακτοι

Σινεμά με ταξική συνείδηση από τον Λατζ Λι ("Οι Άθλιοι"). Μετά τον ξαφνικό θάνατο του δημάρχου της πόλης, ένας ιδεαλιστής νεαρός γιατρός διορίζεται στη θέση του. Σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική του προκατόχου του που ονειρευόταν την αναβάθμιση μιας εργατικής γειτονιάς. Εμπόδιο στα σχέδια του θα σταθεί μια νεαρή Γαλλίδα με καταγωγή από το Μάλι, η οποία αρνείται να δει την οικογένειά της να διώχνεται από τη γειτονιά όπου μεγάλωσε.

Slow

Ρομαντικό arthouse από τη Λιθουανία. Μια χορεύτρια και ένας διερμηνέας νοηματικής γλώσσας συναντιούνται και νιώθουν ακαριαία έλξη ο ένας για τον άλλο, χάρη στη απροσδόκητη χημεία που εκδηλώνουν αβίαστα. Ωστόσο, καθώς γνωρίζονται καλύτερα, όσα αποκαλύπτονται τούς ωθούν στην αναζήτηση ενός νέου και αποκλειστικά δικού τους τρόπου επικοινωνίας.

Μπανέλ & Αντάμα

Φεστιβαλικά διακεκριμένο φιλμ από τη Σενεγάλη. Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στη βόρεια Σενεγάλη ένα νεαρό παντρεμένο ζευγάρι ζει τον έρωτά του. Ωστόσο η τέλεια αγάπη τους βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τα έθιμα της κοινότητάς τους, ειδικά σε μια περίοδο παρατεταμένης ξηρασίας που αναζωπυρώνει ζήλιες, έριδες και δεισιδαιμονίες.

Φοβάμαι

Horror με μπαμπούλα την τεχνητή νοημοσύνη. Ο Κέρτις και η οικογένειά του επιλέγονται για να δοκιμάσουν μια νέα επαναστατική οικιακή συσκευή: μια ψηφιακή οικογενειακή βοηθό που ονομάζεται AIA. Μόλις η συσκευή και όλοι οι αισθητήρες και οι κάμερες εγκατασταθούν στο σπίτι τους, η AIA φαίνεται να μπορεί να κάνει τα πάντα. Μαθαίνει τις συμπεριφορές της οικογένειας και αρχίζει να προβλέπει τις ανάγκες τους. Και μπορεί να διασφαλίσει ότι τίποτα - και κανείς - δεν θα μπει στο δρόμο της οικογένειάς της.

Το Κάλεσμα του Σπουργιτιού

Αγγλόφωνο ψυχολογικό θρίλερ σε σενάριο της Βασιλικής Βλάχου. Όταν ένας διακεκριμένος πανεπιστημιακός και συγγραφέας, σώζει από απόπειρα κακοποίησης στο δρόμο μια φτωχή χορεύτρια, ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια σχέση που φτάνει στα άκρα.

Dourgouti Town

Ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Μπαβέλλα. Ένας μεσίτης με σκοπό να επενδύσει περιπλανιέται στην περιοχή του Νέου Κόσμου των Αθηνών, παλαιότερα γνωστής ως Δουργούτι. Μέσα από τα μάτια του αποκαλύπτεται το παρελθόν, το παρόν αλλά και το αβέβαιο μέλλον του λαϊκού αυτού συνοικισμού. Ένα έρημο νησί δίπλα στην Ακρόπολη που καταγράφει σιωπηρά τη σύγχρονη ιστορία της πόλης.

Γάτος Δεκάψυχος

Τετράποδη περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. O Μπέκετ, ένας παραχαϊδεμένος γάτος, θεωρεί δεδομένη την καλοτυχία του: τον έχει διασώσει και αγαπήσει η Ρόουζ, μία ευγενική και παθιασμένη φοιτήτρια που θέλει να σώσει τις μέλισσες. Αλλά όλα θα αλλάξουν, όταν χάνει -εντελώς απερίσκεπτα- την τελευταία ζωή του. Έτσι, ο Μπέκετ θα μεταμορφωθεί από εγωκεντρικό κατοικίδιο σε έναν ήρωα που θυσιάζεται για τους άλλους.

Οι Στρατιώτες της Σαλαμίνας

Αντιπολεμικός Νταβίντ Τρουέμπα (2003). Η Λόλα, μια καθηγήτρια φιλολογίας, διερευνώντας ένα δευτερεύον επεισόδιο από τον ισπανικό εμφύλιο, τη διάσωση ενός φασίστα ποιητή από μια ομαδική εκτέλεση των Δημοκρατικών, προβληματίζεται γύρω από το νόημα της λέξης ήρωας στη σημερινή εποχή μας κι αναδεικνύει τους ξεχασμένους μικρούς ήρωες αυτής της διένεξης.

Πηγή: athinorama.gr