Οι ταινίες της εβδομάδας: Τα θρίλερ έχουν την τιμητική τους! (vids)

Οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τα θρίλερ έχουν την τιμητική τους! (vids)

Κέιτ Γουίνσλετ, Τζέιμς ΜακΑβόι, Χάλι Μπέρι και Εβελίνα Παπούλια στις μαρκίζες των κινηματογράφων!

Lee

Η οσκαρική Κέιτ Γουίνσλετ στο ρόλο της πολεμικής ανταποκρίτριας Λι Μίλερ. Η ηθοποιός υποδύεται την Ελίζαμπεθ Μίλερ, θρυλική πολεμική ανταποκρίτρια, η οποία απαθανάτισε με αμείλικτη ειλικρίνεια με την κάμερά της τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η φωτογράφος, η οποία ως το τέλος της ζωής της επέλεξε να αφήσει εν πολλοίς κρυφό το πολύτιμο έργο της, προτού βρεθεί στο μέτωπο είχε εργαστεί ως μοντέλο τη δεκαετία του ‘20, ενώ αργότερα κατέγραψε, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του Παρισιού από τους ναζί και το αποτρόπαιο θέαμα του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Νταχάου.

Κραυγή Σιωπής

Αγγλόφωνη διασκευή δανέζικου θρίλερ με τον Τζέιμς ΜακΑβόι. Όταν μία οικογένεια Αμερικανών προσκαλείται να περάσει το Σαββατοκύριακο στο ειδυλλιακό εξοχικό μίας γοητευτικής οικογένειας Βρετανών, με τους οποίους έγιναν φίλοι στις διακοπές, αυτό που ξεκινάει σαν μία ονειρική απόδραση σύντομα παρεκτρέπεται και εξελίσσεται σε έναν διαταραγμένο, ψυχολογικό εφιάλτη.

Μην σε Αγγίξει το Κακό

Ταινία τρόμου με τη βραβευμένη με Όσκαρ Χάλι Μπέρι. Μια υπερπροστατευτική μητέρα φτάνει στα άκρα για να προστατέψει τα παιδιά της, όταν μια απροσδιόριστη πλην κακή οντότητα απειλεί αιφνιδιαστικά να τους εξοντώσει.

Sex - Όσα Λένε οι Άντρες Μεταξύ τους

Ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία από τη Νορβηγία. Δύο καπνοδοχοκαθαριστές που ζουν σε μονογαμικούς, ετεροφυλόφιλους γάμους καταλήγουν και οι δύο σε καταστάσεις που αμφισβητούν τις απόψεις τους για τη σεξουαλικότητα και τους ρόλους του φύλου.

Buzzheart

Ψυχολογικό θρίλερ του Ντένη Ηλιάδη ("Το Τελευταίο Σπίτι Αριστερά", "Hardcore") με την Εβελίνα Παπούλια. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από ένα 19χρονο ο οποίος, παρότι πιστεύει πως δεν έχει ελπίδες, ζητά από μια κοπέλα να βγουν και προς μεγάλη έκπληξή του, εκείνη τον προσκαλεί στο εξοχικό των γονιών της. Με τη σειρά τους, αυτοί του εκμυστηρεύονται πως η κόρη τους αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και για αυτό, πρέπει να τον υποβάλλουν σε τεστ συμπεριφοράς για να βεβαιωθούν πως είναι ο κατάλληλος για εκείνη. Ο νεαρός δέχεται, αλλά οι δοκιμασίες γίνονται πολύ τρομακτικές, πολύ επικίνδυνες, πολύ γρήγορα.

Η Ληστεία του Βερολίνου

Γερμανικό heist movie. Δώδεκα χρόνια μετά τη φυγή του, ένας επαγγελματίας ληστής επιστρέφει στο Βερολίνο για μια τελευταία δουλειά, την κλοπή ενός πολύτιμου πίνακα. Όμως η σχολαστικά σχεδιασμένη ληστεία σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχο…

Υπνοθεραπεία

Φεστιβαλικά πολυβραβευμένο ντεμπούτο από τη Σουηδία. Τι θα μπορούσε να συμβεί αν άρχιζες να συμπεριφέρεσαι χωρίς να υπολογίζεις τις κοινωνικές συμβάσεις; Ο Αντρέ και η Βέρα είναι ένα νέο ζευγάρι, συνέταιροι σε μια ανερχόμενη νεοφυή εταιρεία. Έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την "Ηπιόνη", μια εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας, σε έναν σημαντικό διαγωνισμό. Πριν πάνε εκεί, η Βέρα δοκιμάζει υπνοθεραπεία για να σταματήσει το κάπνισμα. Από εκείνο το σημείο, η συμπεριφορά της αλλάζει και η Βέρα αρχίζει να κάνει πράγματα που εκπλήσσουν τον Αντρέ και δοκιμάζουν τη σχέση και τη συνεργασία τους.

Η Πλεξούδα

Κινηματογραφική μεταφορά του μπεστ σέλερ της Λετίσια Κολομπανί. Τρεις γυναίκες που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ και ζουν σε τελείως διαφορετικά μέρη του κόσμου, μοιράζονται κοινές μάχες οι οποίες τις συνδέουν με έναν τελείως απροσδόκητο τρόπο.

Αζήτητοι

Ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου ("Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις
Ντομάτες"). Για τρεις δεκαετίες, από το 1945 έως το 1975, εκατοντάδες ασθενείς κάθε ηλικίας με φυματίωση από όλη την Ελλάδα, έζησαν και πέθαναν στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Δεν τους αναζήτησε κανείς και θάφτηκαν ανώνυμα σε ομαδικούς τάφους στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Μετά από 80 χρόνια, η σκοτεινή ιστορία τους έρχεται στο φως.

Transformers One

Optimus Prime εναντίον Megatron τώρα και σε κινούμενα σχέδια. Το animation φέρνει στην επιφάνεια την άγνωστη σχέση του Optimus Prime και του Megatron, οι οποίοι προτού γίνουν ορκισμένοι εχθροί, μοιράζονταν μια αδερφική φιλία. Οι επιλογές που έκαναν στην πορεία, όμως, άλλαξαν τη μοίρα του πλανήτη Cybertron για πάντα.

Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Χέρι

Crime θρίλερ του Ότο Πρέμινγκερ υποψήφιο για τρία βραβεία Όσκαρ. Ο Φράνκι Μασίν είναι ικανός ντίλερ του πόκερ, μουσικός και εξαρτημένος από τα ναρκωτικά. Βγαίνοντας από την φυλακή, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή ως μουσικός, αλλά οι δύο άλλες του ιδιότητες δεν του αφήνουν περιθώρια.

Άνοιξε τα Μάτια

Η Πενέλοπε Κρουζ σε έναν από τους πρώτους ρόλους της. Ο Σεζάρ προσπαθεί να ανασυνθέσει τις μνήμες του παρελθόντος και να θυμηθεί ποια ήταν η φίλη του και γιατί τη σκότωσε. Μια σειρά από ενδείξεις, όμως, συνηγορούν ότι ζει παράλληλα μια διπλή πραγματικότητα, όπου το όνειρο έχει γίνει καφκικός εφιάλτης.

Πηγή: athinorama.gr