Οι ταινίες της εβδομάδας: Η επιστροφή του «Σκαθαροζούμη»! (vids)

Οι ταινίες που κυκλοφορούν αυτήν την εβδομάδα

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η επιστροφή του «Σκαθαροζούμη»! (vids)

Ο "Σκαθαροζούμης", ένα αινιγματικό horror και μια ταινία έκπληξη από τη Γαλλία στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης

Τρεις και πλέον δεκαετίες από την κυκλοφορία του αγαπημένου "Σκαθαροζούμη" (1988), του horror μιούζικαλ με στοιχεία κωμωδίας που απογείωσε τη φήμη του Τιμ Μπάρτον ("Ο Ψαλιδοχέρης", "Batman", "Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ"), οι κινηματογράφοι ετοιμάζονται για τη συνέχειά του με τίτλο, φυσικά, "Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης". Για τις ανάγκες του σίκουελ επιστρέφει το πρωτότυπο καστ, ήτοι ο Μάικλ Κίτον που ενσαρκώνει το σαρδόνιο φάντασμα του τίτλου, όπως επίσης οι Γουινόνα Ράιντερ και Κάθριν Ο’Χάρα, στο ρόλο της μητέρας και κόρης που στοιχειώνονται από τον Σκαθαροζούμη. Αυτήν τη φορά, ωστόσο, μαζί τους θα είναι και η κινηματογραφική κόρη της Ράιντερ, την οποία υποδύεται η ανερχόμενη σταρ Τζένα Ορτέγκα ("Wednesday", "Scream"). Αφορμή για τις νέες περιπέτειές τους αποτελεί μια οικογενειακή τραγωδία η οποία ωθεί τις πρωταγωνίστριες να επιστρέψουν στην έπαυλη όπου ξεκίνησαν όλα. Εκεί, η ανήσυχη ηρωίδα που ενσαρκώνει η Ορτέγκα κάνει ένα τεράστιο σφάλμα εξερευνώντας τη σοφίτα του σπιτιού, με αποτέλεσμα ο πονηρός Σκαθαροζούμης να επιστρέψει στη γη. Στην πρωτοκλασάτη διανομή των ρόλων βρίσκουμε ακόμη τους Μόνικα Μπελούτσι, Γουίλεμ Νταφόε και Τζάστιν Θερού.

Strange Darling

Ένα από τα πιο συζητημένα horror των τελευταίων μηνών, εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια ενός one-night stand το οποίο παίρνει διαστροφική τροπή, όταν αποδεικνύεται πως αποτελεί την ευκαιρία ενός μανιακού δολοφόνου ώστε να ξεκινήσει ένα αιματηρό σερί. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Τζ. Τ. Μόλνερ, μόλις στη δεύτερη κινηματογραφική απόπειρά του, ενώ εμφανίζονται αναγνωρίσιμοι ηθοποιοί όπως η Γουίλα Φιτζέραλντ ("The Fall of the House of Usher", "Η Καρδερίνα"), ο Κάιλ Γκάλνερ ("Χαμογέλα", "Scream"), η υποψήφια για Όσκαρ Μπάρμπαρα Χέρσι ("Το Πορτραίτο μιας Κυρίας", "Η Χάνα και οι Αδερφές της") και ο Εντ Μπέγκλι Τζούνιορ ("Best in Show", "Better Call Saul").

Υπόθεση Γκολντμάν

Αγωνιώδες γαλλικό δικαστικό δράμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Το 1976 ξεκινά η δεύτερη δίκη του Πιέρ Γκολντμάν, ενός ακροαριστερού ακτιβιστή ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τέσσερις ένοπλες ληστείες, οι οποίες είχαν ως συνέπεια τον θάνατο δύο πολιτών. Σε αυτήν την τελευταία δίκη του, ο Γκολντμάν δεν αποποιείται των ευθυνών του, ωστόσο υποστηρίζει ακράδαντα την αθωότητά του για την υπόθεση που αφορά την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η μαχητικότητά του, σε συνδυασμό με το βιβλίο που είχε γράψει νωρίτερα μέσα από τη φυλακή, παίζουν σημαντικό ρόλο ώστε ο Γκολντμάν να αναχθεί σε δημοφιλή δημόσια φιγούρα, με τη νομική τροπή των πραγμάτων, ωστόσο, να επιφυλάσσει αναπάντεχες εκπλήξεις. Η ταινία απέσπασε βραβείο Σεζάρ α’ ανδρικού ρόλου.

Ο Κόμης Μόντε Κρίστο

Μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά. Στη Μασσαλία του 1815, ο νεαρός Εντμόντ βλέπει όλα τα όνειρά του να πραγματοποιούνται. Έχει μόλις προαχθεί σε καπετάνιο και σύντομα παντρεύεται τον έρωτα της ζωής του. Η καλοτυχία του, όμως, ξυπνά τη ζήλια στους γύρω του, η οποία κινητοποιεί αντιπάλους του να συνωμοτήσουν εις βάρος του, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί άδικα. Ύστερα από σχεδόν δεκαπέντε χρόνια πίσω από τα σίδερα, ο Εντμόντ καταφέρνει να δραπετεύσει και να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εκδίκησής του.

Μικρή Ιστορία για Έναν Έρωτα

Συναισθηματικά φορτισμένος Κισλόφσκι του 1988. Ένας 19χρονος ταχυδρομικός, αφού έχει περάσει ένα μεγάλο διάστημα κατασκοπεύοντας μια γειτόνισσά του που έχει ερωτευτεί κεραυνοβόλα, χωρίς να της εκμυστηρεύεται τα συναισθήματά του, προσπαθεί να βρει τρόπους να κεντρίσει την προσοχή της.

Μαγική Πόλη

Το ντεμπούτο του Νίκου Κούνδουρου από το 1954. Ένας φορτηγατζής σε μια λαϊκή φτωχογειτονιά της Αθήνας προσπαθεί να ξεφύγει από τα πλοκάμια του υπόκοσμου.

Το Αδελφάτο των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης

Μία από τις ξεκαρδιστικά σπουδαίες στιγμές των Monty Python. Ο βασιλιάς Αρθούρος και οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης ξεκινούν για μια low budget, "διαφορετική" αναζήτηση του ιερού δισκοπότηρου.

Cure

Ένα από τα καλύτερα horror του 20ου αιώνα. Ένας απεγνωσμένος ντετέκτιβ εξερευνά την υπόθεση μιας σειράς αποτρόπαιων δολοφονιών οι οποίες έχουν διαπραχθεί από ανθρώπους που δεν θυμούνται τις πράξεις τους.

Πηγή: athinorama.gr