Νέος Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Δημοσιεύτηκε η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για την αντικατάσταση των Μάρκου Χολέβα και Μαρίας Καλλιμάνη που παραιτήθηκαν από τις θέσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΕΚΚ.

Νέος Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Εν μέσω της δικαιολογημένης και αυξημένης - κάθε μέρα που περνάει - ανησυχίας για το μέλλον του ενιαίου φορέα «Creative Greece» (ενοποίηση Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και ΕΚΟΜΕ), ως επακόλουθο της παραίτησης του Μάρκου Χολέβα και της Μαρίας Καλλιμάνη από τις θέσεις του Προέδρου και της Αντιπροέδρου του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, έρχεται η αντικατάστασή τους, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τον Μάρκο Χολέβα στη θέση του Προέδρου αντικαθιστά η δικηγόρος Δάφνη Χατζηπροκοπίου (μέλος ήδη του ΔΣ) ενώ την Μαρία Καλλιμάνη στη θέση της Αντιπροέδρου αντικαθιστά η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, μέλος ήδη του ΔΣ, αιθουσάρχης.

Προφανώς και αυτή η απόφαση αφορά την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΚ - ως προς τις χρηματοδοτήσεις αλλά και τις διαδικασίες που τρέχουν σε σχέση με την ελληνική παραγωγή. Τίποτα περισσότερο δεν έχει γίνει γνωστό για το ΔΣ του νέου φορέα ή για το πότε ενδέχεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έναρξη της λειτουργίας του.