Οι ταινίες της εβδομάδας: Μια χολιγουντιανή κομεντί και ένα υποβλητικό horror (vids)

Ποιες ταινίες κυκλοφορούν στους κινηματογράφους

Οι ταινίες της εβδομάδας: Μια χολιγουντιανή κομεντί και ένα υποβλητικό horror (vids)

Μια χολιγουντιανή κομεντί, ένα υποβλητικό horror και μερικές κλασικές επανεκδόσεις στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Fly Me to the Moon

"Διαστημική" ρομαντική κωμωδία με τους Σκάρλετ Γιόχανσον και Τσάνινγκ Τέιτουμ. Η ταλαντούχα Κέλι (Γιόχανσον) είναι ένα φαινόμενο στο πεδίο του μάρκετινγκ και το πρόσωπο που αναλαμβάνει τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας της NASA. Οι αποφάσεις της, όμως, φέρνουν τα πάνω κάτω στη λειτουργία του οργανισμού, γεγονός που δυσχεραίνει το δύσκολο έργο του διευθυντή εκτόξευσης Κόουλ (Τέιτουμ). Παρόλα αυτά, η Κέλι ίσως αποδειχθεί το κατάλληλο άτομο για να βοηθήσει τις ΗΠΑ να κερδίσουν την ΕΣΣΔ και να πετύχουν εκείνες πρώτες την προσελήνωση.

Longlegs

Υποβλητικό horror με έναν στοιχειωτικό Νίκολας Κέιτζ. Το κινηματογραφικό κομμάτι του ίντερνετ έχει περάσει τους τελευταίους μήνες ανυπομονώντας για τον ερχομό μίας και μόνο ταινίας αυτό το καλοκαίρι. Ο λόγος για την ταινία τρόμου του Οζ Πέρκινς ("Γκρέτελ & Χάνσελ"), ενός σκηνοθέτη ο οποίος παρόλο που έχει ήδη παραδώσει πέντε φιλμ, ποτέ άλλοτε δεν έχει απασχολήσει τόσο το κοινό. Για το σούσουρο που έχει προκύψει, βέβαια, βοηθά το εξαιρετικά ψαρωτικό υλικό που το συνοδεύει, αλλά και η διανομή των ηθοποιών. Η ταλαντούχα Μάικα Μονρό ενσαρκώνει μια πράκτορα του FBI που αναζητά ένα κατά συρροή δολοφόνο με το ψευδώνυμο Λόνγκλεγκς, το οποίο υποδύεται ο "χαμαιλέων" Νίκολας Κέιτζ.

Twisters

Σίκουελ περιπέτειας καταστροφής. Όσοι μεγάλωσαν τη δεκαετία του ‘90 ή απλώς έμαθαν να απολαμβάνουν ψυχαγωγικό, τίμιο χολιγουντιανό σινεμά μέσα από τη μεσημεριανή ζώνη των ιδιωτικών καναλιών στα ‘00s, σίγουρα νοσταλγούν στο άκουσμα της επιστροφής του "Twister". Της ταινίας του Γιαν ντε Μποντ που κυκλοφόρησε το 1996 και ήθελε τους πρωταγωνιστές Έλεν Χαντ και Μπιλ Πάξτον να "κυνηγούν" βίαιους ανεμοστρόβιλους στην αχανή αμερικανική επαρχία. Τώρα, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, η ταινία αποκτά σίκουελ και σκηνοθέτη τον υποψήφιο για Όσκαρ Λι Άιζακ Τσουνγκ ("Minari"). Αυτήν τη φορά, τους κεντρικούς ρόλους κρατούν, από τη μία, ο δυναμικά ανερχόμενος Γκλεν Πάουελ ("Λατρεύω να σε Μισώ", "Top Gun: Maverick", "Hit Man") και από την άλλη, η Ντέιζι Έντγκαρ-Τζόουνς που γνωρίσαμε στη σπαρακτική σειρά "Normal People". Η ηθοποιός υποδύεται μια κυνηγό καταιγίδων η οποία, ύστερα από τραυματική εμπειρία που βίωσε με ένα ανεμοστρόβιλο, πλέον από την ασφάλεια του σπιτιού της μελετάει μοτίβα καταιγίδων. Παρά τους ενδοιασμούς της, όμως, παρασύρεται από έναν συνεργάτη της και πείθεται να δοκιμάσουν ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού στις αφιλόξενες ανοιχτές αμερικανικές πεδιάδες. Εκεί διασταυρώνεται με έναν απερίσκεπτο influencer (Πάουελ) ο οποίος έχει γίνει διάσημος στα social media δημιουργώντας περιεχόμενο με τις ριψοκίνδυνες περιπέτειές του. Οι μοίρες τους θα αλληλοεξαρτηθούν, όταν ξεσπάσουν πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα τα οποία απειλούν θανατηφόρα τις ζωές τους.

Πάντα Υπάρχει Το Αύριο

Ασπρόμαυρη δραματική κωμωδία. Στο ντεμπούτο της ως σκηνοθέτρια, η ηθοποιός Πάολα Κορτελέζι βρίσκεται μπροστά και πίσω από την κάμερα στο κινηματογραφικό σουξέ της χρονιάς για την Ιταλία, το οποίο έχει ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια εισιτήρια. Η ασπρόμαυρη δραματική κωμωδία μας μεταφέρει στο 1946, όταν η γειτονική χώρα προσπαθεί σταδιακά να ορθοποδήσει μετά από μια καταστροφική περίοδο που περιελάμβανε τη φασιστική εξουσία του Μουσολίνι και τη συμμετοχή στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε αυτήν τη συγκυρία συστηνόμαστε στην Ντέλια, μια γυναίκα η οποία μοχθεί συντηρώντας φτωχικά την οικογένειά της, την ώρα που ο σύζυγός της την καταπιέζει βάναυσα και η κόρη της βρίσκεται στα πρόθυρα των αρραβώνων. Οι προτεραιότητές της αλλάζουν, όμως, όταν ένα γράμμα και η ανυπέρβλητη ανάγκη της πια για ελευθερία την κινητοποιούν να δράσει.

Ανεξιχνίαστοι Φόνοι

Μελ Γκίμπσον και 50 Cent εναντίον κατά συρροή δολοφόνου, σε αστυνομικό θρίλερ εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Όταν στην έρημο του Νέου Μεξικού ανακαλύπτονται τα οστά έντεκα γυναικών και κοριτσιών, οι Αρχές κινητοποιούνται ευρέως ώστε να εντοπίσουν το δολοφόνο που ευθύνεται για το έγκλημα. Της έρευνας ηγούνται τρεις κορυφαίοι ντετέκτιβ οι οποίοι σύντομα ανακαλύπτουν πως η υπόθεση που έχουν στα χέρια τους κρύβει σοκαριστικές προεκτάσεις.

Πάφιν Ροκ Νέες Φιλίες

Περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. Η εξαφάνιση του τελευταίου αυγού της σεζόν κάτω από περίεργες συνθήκες, οδηγεί την Ούνα και τους φίλους της να ξεκινήσουν έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να προσπαθήσουν να το σώσουν πριν μια μεγάλη καταιγίδα χτυπήσει το Πάφιν Ροκ και βάλει το νησί σε κίνδυνο.

Η Παράσταση Αρχίζει

Μια από τις καλύτερες χολιγουντιανές παραγωγές όλων των εποχών. Ενώ ετοιμάζει ένα καινούριο μιούζικαλ, ο σκηνοθέτης Τζον Γκίντεον, παθαίνει καρδιακή προσβολή και το γεγονός αυτό γίνεται αιτία για να κάνει έναν απολογισμό της καλλιτεχνικής και προσωπικής ζωής του.

Πρόγευμα στο Τίφανις

Ακαταμάχητα στιλάτι κομεντί με την Όντρεϊ Χέπμπορν. Μια γοητευτική κοσμική συναντά έναν νεαρό συγγραφέα ο οποίος έχει μόλις μετακομίσει στην πολυκατοικία της. Αρχίζουν να συναναστρέφονται την υψηλή νεοϋορκέζικη κοινωνία και, μέσα από την ιδιαίτερη σχέση τους, ανακαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Κλέφτης Ποδηλάτων

Σπουδαίος μεταπολεμικός ιταλικός νεορεαλισμός. Ένας άντρας βρίσκει δουλειά ως αφισοκολλητής, αλλά την πρώτη μέρα του κλέβουν το ποδήλατο. Καθώς είναι αδύνατον να δουλέψει χωρίς αυτό, ξεκινά με τον μικρό γιο του μια απελπισμένη αναζήτηση στους δρόμους της Ρώμης.

Πηγή: athinorama.gr