Μικρόκοσμος: Μια γιορτή για τα 20 χρόνια της αίθουσας!

Ο κινηματογράφος Μικρόκοσμος κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας και χρειάζεται τη βοήθειά μας για να τα εκατοστήσει! 

Μικρόκοσμος: Μια γιορτή για τα 20 χρόνια της αίθουσας!

Το Σάββατο 6 Ιουλίου θα γίνει ένα πάρτυ για τα 20 χρόνια του σινεμά Μικρόκοσμος, ένα πάρτυ με χαρακτήρα οικονομικής ενίσχυσης για μια από τις τελευταίες μονές αίθουσες στη χώρα που συνεχίζουν να αντιστέκονται, διατηρώντας ένα σινεφίλ πρόγραμμα με ξένες αλλά και πολλές ελληνικές ταινίες.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Θα προβληθούν ταινίες-ορόσημα για τη διαδρομή του Μικρόκοσμου συν δύο ακυκλοφόρητες στην Ελλάδα, από το μεσημέρι του Σαββάτου 6ης Ιουλίου και μέχρι αργά το βράδυ, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν εναλλασσόμενα dj sets και ...φαγητό-ποτά-αισιοδοξία!».

Πρόγραμμα Προβολών

13:00 Το Μαύρο Άλογο (The Dark Horse) του Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον

Ο Τζένεσις Ποντίνι, πάσχει από διπολική διαταραχή σύμφωνα με την «ιατρική» διάγνωση. Είναι όμως και ιδιοφυΐα στο σκάκι, όσο και χαρισματικός δάσκαλος. Η συναισθηματική του νοημοσύνη είναι η πιο ευγενής και η πιο απόλυτη μορφή γενναιότητας και γενναιοδωρίας. Με την καθοδήγησή και την εποπτεία του, τα παρατημένα από την κοινωνία παιδιά της απόκληρης κοινότητάς του θα δώσουν τη μάχη να ανατρέψουν τα δεδομένα που τα έχουν καταδικάσει να βρίσκονται στο περιθώριο. Τίποτα όμως δεν είναι τόσο απλό ή τόσο σύνθετο. Η ζωή βαδίζει ανάμεσα σε κυλιόμενες πέτρες.

15:00 Νύχτα της Φωτιάς (Prayers for the Stolen) της Τατιάνα Χουέζο

Στο χωριό Γκερέρο, κρυμμένο στα απομονωμένα οροπέδια του Μεξικού, η ζωή είναι αδιέξοδη. Όλοι δουλεύουν, άμεσα ή έμμεσα, για τα καρτέλ - κι αν είναι τυχεροί, μόνο στα χωράφια με τις παπαρούνες μαζεύοντας υγρή κοκαΐνη. Οι πιο άτυχοι βλέπουν τα μαύρα τζιπ των Αφεντικών να κάνουν επέλαση στα σπίτια τους και να αρπάζουν τις κόρες τους όταν φτάσουν στην εφηβεία. Ιδανική ηλικία για trafficking. Για αυτό οι μάνες (πολλές από αυτές και οι ίδιες θύματα στο παρελθόν) κουρεύουν τα κορίτσια τους αγορίστικα, τους απαγορεύουν να βάφονται, τους σκάβουν κρυψώνες στο χώμα και τους μαθαίνουν τι πρέπει να κάνουν όταν χτυπήσει η πόρτα τους. Κάπως έτσι μεγαλώνει και η μικρή Ανα: κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της μαμάς Ρίτα, μιας γυναίκας βαθιά κουρασμένης και πικρά απογοητευμένης από τον αγώνα μίας αμφίβολης καθημερινής επιβίωσης. Η Ανα και οι φίλες της έχουν μάθει να δραπετεύουν από τα σκοτάδια της ζωής τους παίζοντας παιχνίδια φαντασίας, θεωρώντας τη φιλία τους ασπίδα απέναντι στο κακό και κάνοντας όνειρα για το μέλλον. Μόνο που όταν έρθει η νύχτα της φωτιάς, θα χρειαστεί να μεγαλώσουν πολύ γρήγορα.

18:15 La Antena του Εστεμπάν Σαπίρ

Σε μια μακρινή, άχρονη πολιτεία, όπου οι άνθρωποι έχουν χάσει τη φωνή τους. Ο κος TV, ο καναλάρχης της περιοχής είναι αυτός που έχει αναλάβει την εξουσία: έχει κλείσει τους ανταγωνιστικούς σταθμούς και έχει κατακλύσει την αγορά με τη μόνη διαθέσιμη τροφή, κουτιά με μπισκότα “ΤV Food”! Όσο για τις φωνές εναντίωσης; Ο κος TV δεν έχει κανένα πρόβλημα, αφού βρήκε τη δραστική λύση: Απλώς τις έκλεψε όλες! Η μόνη γυναίκα που έχει το δικαίωμά της να μιλά, δεν είναι άλλη από τη «Φωνή». Μια τραγουδίστρια που δίνει παραστάσεις σε φτηνά μαγαζιά τη νύχτα, κρύβοντας το πρόσωπο της με μια κουκούλα, εξυπηρετώντας τις ορέξεις του αδίστακτου άνδρα. Ο τελευταίος φαίνεται να μην σταματά εκεί και οργανώνει ένα δόλιο σχέδιο για να κρατήσει την εξουσία του για πάντα, γι’ αυτό και απάγει τη «Φωνή» -χωρίς όμως να ξέρει πως και ο μικρός της γιος έχει κι αυτός το «χάρισμα». Ένα μικρό κοριτσάκι που θα τον γνωρίσει θα καλέσει την, κατά τ’ άλλα διαλυμένη, οικογένειά της, για να τον βοηθήσουν, και τους παρασέρνει σε ένα ταξίδι προς μια κεραία που εκπέμπει άλλα μηνύματα, προς το άγνωστο, τον κίνδυνο, τον ουρανό!

20:00 Ο Δάσκαλος που Υποσχέθηκε τη Θάλασσα (El Mestre que va Prometre el Mar) της Πατρίσια Φοντ

1935: Ο Μπεναϊγκές προσλαμβάνεται ως δάσκαλος στο Μπούργκος της Ισπανίας. Εκεί, με τη νέα του καινοτόμο προσέγγιση, αρχίζει να αλλάζει όχι μόνο τη ζωή των μαθητών του αλλά και τη ζωή στο χωριό. Ωστόσο, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι... 75 χρόνια αργότερα, η εγγονή ενός από αυτούς τους μαθητές ανακαλύπτει την υπέροχη ιστορία που κρύβεται πίσω από μια υπόσχεση που δεν εκπληρώθηκε ποτέ!

21:45 Crack 0 (El Crack Cero) του Χοσέ Λουίς Γκαρσί

Πρίκουελ της ταινίας «Crack» από την δεκαετία του '80, με έναν αστυνομικό που γίνεται ιδιωτικός ντετέκτιβ στην Ισπανία μετά τον Φράνκο.

Γενική είσοδος 7,5 ευρώ ανά προβολή. Εισιτήρια μπορείτε να προαγοράσετε από την πλατφόρμα της more.com ή από το ταμείο του Μικρόκοσμου, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να επιλέξετε την επιλογή «Δεν θα έρθω αλλά στηρίζω Μικρόκοσμο» και μέσω more να ενισχύσετε την αίθουσα.

Πηγή: flix.gr