Οι ταινίες της εβδομάδας: Το Καλοκαίρι της Κάρμεν και Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2 (vids)

Δείτε τις νέες ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το Καλοκαίρι της Κάρμεν και Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2 (vids)

Μια ελληνική ρομαντική κωμωδία, ένα πολυαναμενόμενο animation και ο πρώτος Χίτσκοκ του καλοκαιριού στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Το Καλοκαίρι της Κάρμεν

Δροσερή queer κομεντί από τον Ζαχαρία Μαυροειδή ("Απόστρατος"). Απολαμβάνοντας ένα ολοήμερο μπάνιο, ο Δημοσθένης βοηθά τον κολλητό του τον Νικήτα στην συγγραφή ενός σεναρίου. Θέμα του το καλοκαίρι που ο Δημοσθένης χώρισε. Η μετατροπή της ζωής σε μυθοπλασία θα οδηγήσει την πολύχρωμη φιλία τους να αλλάξει κεφάλαιο. Η ταινία συμμετείχε στο περσινό φεστιβάλ Βενετίας και διεκδικεί δώδεκα βραβεία Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2

Σίκουελ μιας από τις καλύτερες ταινίες της Pixar. Το 2015, το στούντιο της Pixar έκανε ξανά το θαύμα του, παραδίδοντας ένα από τα καλύτερα animation του 21ου αιώνα με το αφοπλιστικό "Τα Μυαλά που Κουβαλάς", στο οποίο τα συναισθήματα της μικρής Ράιλι δεν παίρνουν απλώς σάρκα και οστά, αλλά τα ίδια τα ηνία, σε μια απίθανη και πρωτότυπη μελέτη του ανθρώπινου ψυχισμού. Τώρα, στη νέα περιπέτεια, η Ράιλι πλέον βιώνει τις σαρωτικές αλλαγές που επιφυλάσσει η εφηβεία, μεταξύ άλλων την ορμή με την οποία πολύ συχνά αλλάζουν οι επιθυμίες και οι διαθέσεις της. Το δύσκολο έργο να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες ενός τόσο απαιτητικού σίκουελ, έχει αναλάβει ο πρωτοεμφανιζόμενος πλην όμως θαρραλέος σκηνοθέτης Κέλσι Μαν.

Φρίμοντ

Μελαγχολικό ανεξάρτητο αμερικανικό φιλμ. Η Ντόνια εργάζεται για ένα κινέζικο εργοστάσιο που φτιάχνει "τυχερά μπισκότα" (fortune cookies) στο Σαν Φρανσίσκο. Έχοντας δουλέψει ως διερμηνέας για τον αμερικάνικο στρατό στο Αφγανιστάν, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα ζωή της και οι απολαυστικές, στοχαστικές, συνεδρίες με τον ψυχαναλυτή της δεν δείχνουν να βελτιώνουν την κατάσταση. Σε μια στιγμή ξαφνικής έμπνευσης, αποφασίζει να στείλει εκεί έξω ένα ξεχωριστό μήνυμα μέσα σε ένα μπισκότο. Σε ρόλο - κλειδί συμμετέχει ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ ("The Bear").

Παριζιάνικες Ιστορίες

Ανάλαφρες ρομαντικές περιπέτειες στην Πόλη του Φωτός. Η σκηνοθέτρια Μαργιάν Σατραπί ("Persepolis") παρουσιάζει μια ανθολογία αλληλένδετων ιστοριών, στις οποίες κάθε χαρακτήρας επιχειρεί να βρει το νόημα της ζωής και την ευτυχία στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Το πρωτοκλασάτο cast περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Μόνικα Μπελούτσι, Ρόσι ντε Πάλμα, Ροσντί Ζεμ και Αντρέ Ντουσολιέ.

Ο Κακός Ηθοποιός

Μεξικανικό δράμα #MeToo ανησυχιών. Η Σάντρα και ο Ντάνιελ, δύο ηθοποιοί και φίλοι, προσλαμβάνονται στο ίδιο θρίλερ για να υποδυθούν τους παράνομους εραστές. Η προσωπική σχέση τους, όμως, καταρρέει, όταν ο Ντάνιελ προδίδει την εμπιστοσύνη της Σάντρα κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής σκηνής. Εκείνη σοκαρισμένη, ύστερα από λίγο τον καταγγέλλει για σεξουαλική κακοποίηση, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί της ταινίας να προσπαθούν να αποτρέψουν το σκάνδαλο. Μια αναπάντεχη αντίδραση από το περιβάλλον τους δυναμιτίζει περισσότερο τις ισορροπίες, με αποτέλεσμα η κατάσταση να πάρει επικίνδυνη τροπή. Η υπόθεση του "Κακού Ηθοποιού" είναι εμπνευσμένη από τα βιώματα της ηθοποιού Μαρία Σνάιντερ στα γυρίσματα του "Τελευταίου Τανγκό στο Παρίσι".

Κυνήγι Γειτόνων

Κομεντί που απέσπασε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Σε ένα ήσυχο χωριό, ένα ονειρεμένο σπίτι στη μέση του πουθενά βγαίνει προς πώληση. Για τον Σιμόν και την Αντελαΐντ, που ζουν στριμωγμένα στο διαμέρισμά τους στο Παρίσι με τα δύο τους παιδιά, είναι η τέλεια ευκαιρία. Αλλά το όνειρο μετατρέπεται γρήγορα σε εφιάλτη όταν συνειδητοποιούν ότι οι φιλικοί γείτονές τους χρησιμοποιούν τον κήπο τους... ως κυνηγότοπο!

Η Αόρατη Μάχη

Κωμική περιπέτεια με cult αέρα και ήρωα έναν Σοβιετικό παπά. Ένας φύλακας στα σοβιετικο-κινεζικά σύνορα, αποφασίζει να γίνει μοναχός, έχοντας επιβιώσει από μια παραλίγο δολοφονική επίθεση. Παράλληλα, ωστόσο, είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει να αποδεικνύει ότι μπορεί να γίνει ο πεφωτισμένος άνθρωπος που επιθυμεί.

Haikyu!! The Dumpster Battle

Αθλητικό anime δράσης βασισμένο στο manga "Weekly Shonen Jump". Ο Σόγιο Χινάτα είναι ένας έφηβος που εξαιτίας της μεγάλης αγάπης του για το βόλεϊ, αποφασίζει να φτιάξει μια ομάδα στην τελευταία χρονιά του γυμνασίου. Για κακή τύχη τους, όμως, μόλις στο πρώτο τουρνουά που συμμετέχουν έρχονται αντιμέτωποι με τον Τόμπιο Καγκεγιάμα, ο οποίος ηγείται της πιο ισχυρής ομάδας στο πρωτάθλημα, έτσι αναπόφευκτα χάνουν. Ο Σόγιο, ωστόσο, είναι αποφασισμένος να αφήσει πίσω αυτήν την ήττα, μέχρις ότου έρχεται η μέρα που ξεκινώντας το λύκειο, ανακαλύπτει πως είναι συμπαίκτης με τον Τόμπιο.

Η Θηλιά

Ο πρώτος έγχρωμος Χίτσκοκ γυρισμένος σε "πραγματικό χρόνο". Δυο νεαροί σκοτώνουν τον φίλο τους, γιατί τον θεωρούν ανάξιο να ζει, και καλούν τους φίλους του και τους γονείς του σ' ένα πάρτι.

Ο Τελευταίος των Ανθρώπων

Φ.Β. Μούρναου του 1924. Ένας ηλικιωμένος θυρωρός αναγκάζεται να αντιμετωπίσει την περιφρόνηση των φίλων του, των γειτόνων του και της κοινωνίας μετά την απόλυσή του από την αξιόλογη δουλειά του σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Πηγή: athinorama.gr