Στο συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Εξελέγη στο συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ο σπουδαίος Έλληνας ιστιοπλόος.

Στο συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ο Αιμίλιος Παπαθανασίου

Μέλος του συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αποτελεί ο Αιμίλιος Παπαθανασίου. Θα είναι ο δεύτερος Έλληνας ιστιοπλόος έπειτα από τον Γιώργο Ανδρεάδη που εξελέγη στο συμβούλιο της World Sailing.

Κορυφαίος ιστιοπλόος, ο Παπαθανασίου μετράει πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεχωρίζοντας εκείνους της Αθήνας και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε.

Πολλά μετάλλια έχει επίσης κατακτήσει σε διάφορες παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με πρώτο το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser νέων το 1990 στην Τουρκία.

Εγχώρια αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 21η φορά το 2017, αριθμός ρεκόρ τόσο σε ελληνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο Γιουρολύμπ του 2002, ο Παπαθανασίου παρότι ήταν στην πρώτη θέση πριν από τη δεύτερη ιστιοδρομία, παρέδωσε το αναπληρωματικό τιμόνι του στον Τούρκο Αντακάν που βρισκόταν δεύτερος, καθώς το δικό του έσπασε. Τον Νοέμβριο του 2003 παρέλαβε από την έδρα της ΔΟΕ στη Λωζάννη το βραβείο «Ευ αγωνίζεσθε», όντας ο μοναδικός ιστιοπλόος που το κατάφερε αυτό.

Υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θα είναι ο Φίλιπ Ρογκ, γιος του Ζακ Ρογκ, αδελφικού φίλου του Παπαθανασίου, που διετέλεσε ως πρόεδρος της ΔΟΕ.

Μετά την εκλογή του, ο Αιμίλιος Παπαθανασίου δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής:

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και τη χώρα η εκλογή μου στο συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Παράλληλα αποτελεί ευκαιρία έτσι ώστε ως μέλος του συμβουλίου να βοηθήσω όσο μπορώ αθλητές και στελέχη και να γιγαντωθεί η παγκόσμια θέση της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Ήδη η ελληνική ιστιοπλοΐα είναι παγκόσμια δύναμη αθλητικά και τώρα γιγαντώνεται και σε διοικητικό επίπεδο».