Γαλλία-Ισπανία 3-5 (κ.δ. 3-3): Φερμίν και Καμέγιο της έδωσαν το Χρυσό!

Μετά από ένα τρομερό παιχνίδι, η Ισπανία νίκησε στην παράταση με 5-3 την Γαλλία και πήρε το χρυσό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο Ανδρών.

Γαλλία-Ισπανία 3-5 (κ.δ. 3-3): Φερμίν και Καμέγιο της έδωσαν το Χρυσό!

Κατέκτησαν την Ευρώπη, τώρα πήραν και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Η σπουδαιότερη χρονιά του ισπανικού ποδοσφαίρου μετά από πολλά χρόνια είναι το 2024.

Μετά από ένα απίθανο παιχνίδι, η ομάδα του Ντέστα επικράτησε με 5-3 της Γαλλίας στην παράταση (κανονική διάρκεια 3-3) και πήρε το χρυσό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο Ανδρών.

Η Γαλλία άνοιξε το σκορ στο 11'. Σκόρερ για την ομάδα του Τιερί Ανρί ο μέσος της Στουτγκάρδης Ένζο Μιλό. Από εκείνο το σημείο μίλησε ο Φερμίν Λόπεζ.

Ο μέσος της Μπαρτσελόνα ανέτρεψε την κατάσταση μέσα σε 5 λεπτά. Το πρώτο τέρμα για το 1-1 ήρθε στο 18', μετά από ασίστ του Αλεχάντρο Μπαένα. Η ανατροπή έγινε στο 23' με σκόρερ τον ίδιο και στο 28', ο Μπαένα εκτέλεσε τρομερό φάουλ για το 3-1. Ένα μαγικό δεκάλεπτο για τους Ισπανούς, οι οποίοι κράτησαν το υπέρ τους σκορ μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ανρί προχώρησε γρήγορα σε δύο αλλαγές. Λακαζέτ και Σοτάρ εκτός, Καλιμουέντο και Ακλιούς μέσα. Ο δεύτερος ήταν αυτός που μείωσε στο 72' σε 3-2. Ο Ολίσε εκτέλεσε φάουλ, ο μέσος της Μονακό βρήκε τη μπάλα κι αυτή κατάληξε στα δίχτυα του Ρούλι.

Οι «τρικολόρ» κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το VAR έδειξε πέναλτι στην πτώση του Καλιμουέντο κι ο επιθετικός της Κρίσταλ Πάλας ευστόχησε για το 3-3. Δύο λεπτά μετά, ο Τουριέντες παραλίγο να «παγώσει» το «Παρκ Ντε Πρενς», αλλά το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι. Έτσι, φτάσαμε στην παράταση.

Εκεί «έλαμψε» το άστρο του Σέρτζιο Καμίγιο. Ο 23χρονος παίκτης της Ράγιο έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την «ρόχα», τσιμπώντας υπέροχα την μπάλα πάνω από τον Ρεστές. 4-3 στο 100'.

Ο Ανρί έβαλε ό,τι επιθετικό είχε στον πάγκο του αλλά δεν μπόρεσε να βρει ξανά το γκολ της ισοφάρισης. Αντίθετα, στο 120', ο Καμίγιο διαμόρφωσε το τελικό 5-3, μετά από βολέ του εξαιρετικού σήμερα Αρνάς.

Γαλλία (Ανρί): Ρεστές, Σιλντίλια (111' Τσερκί), Μπαντέ, Λουκέμπα, Τρουφέρ (91' Λοκό), Μιλό (78' Ντουέ), Κονέ (106' Μαγκάσα), Σοτάρ (52' Ακλιούς), Ολίσε, Ματετά, Λακαζέτ (52' Καλιμουέντο)

Ισπανία (Ντέστα): Τένας, Πιούμπιλ (73' Σάντσεζ), Έρικ Γκαρσία, Κουμπάρσι, Μιράντα (98' Γκουτιέρεζ), Μπάριος, Μπαένα (83' Τουριέντες), Φερμίν (73' Μπερνάμπε), Ορόζ (88' Πατσέκο), Γκόμεθ, Ρουίθ (83' Καμίγιο)