Μαυροβούνιο-Ελλάδα 16-17 (12-12 κ.δ.): Έβγαλε ψυχή πήρε το θρίλερ!

Τι κι αν ακολουθούσε στο σκορ σχεδόν σε όλο το παιχνίδι; Η ψυχωμένη Ελλάδα υπερνίκησε και τον εαυτό της και νίκησε στα πέναλτι με 17-16 (12-12 κ.δ.) το Μαυροβούνιο κάνοντας το «δύο στα δύο» στο Ολυμπιακό Τουρνουά.

Μαυροβούνιο-Ελλάδα 16-17 (12-12 κ.δ.): Έβγαλε ψυχή πήρε το θρίλερ!

Το «δύο στα δύο» έκανε η Εθνική Πόλο Ανδρών στο Ολυμπιακό Τουρνουά επικρατώντας με 17-16 στα πέναλτι (12-12 κ.δ.) του Μαυροβουνίου έπειτα από μια «μάχη» για γερά νεύρα.

Η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε μόνο στο 1-0 στο ξεκίνημα και με 12-11 λίγο πριν το φινάλε, κυνηγώντας το σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ενώ ήταν χαρακτηριστικά άστοχη στον παίκτη παραπάνω. Παρόλα αυτά, η αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι και εκεί ήταν πιο ψύχραιμη φτάνοντας στη νίκη απέναντι στο ψυχωμένο Μαυροβούνιο.

Για την Ελλάδα ακολουθεί ο αγώνας με τις ΗΠΑ την Πέμπτη (01/08, 11.30) για την τρίτη αγωνιστική ενώ βρίσκεται στην δεύτερη θέση του Α' Ομίλου με 5 βαθμούς, στο -1 από την Ιταλία.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Γιάννης Φουντούλης «χτύπησε» πρώτος με ένα δυνατό σουτ. Έπειτα από παρέμβαση του VAR όμως το γκολ δεν μέτρησε και δόθηκε πέναλτι στην Ελλάδα το οποίο ο Ντίνος Γενηδουνιάς μετέτρεψε σε γκολ. Παράλληλα αποβλήθηκε και ο Σπάϊτς για τους Μαυροβούνιους. Η απάντηση ήταν άμεση με τον Πόπαντιτς να γυρίζει μόνος του το ματς με δύο γκολ και να κάνει το 2-1 για το Μαυροβούνιο. Η Ελλάδα έπειτα κυκλοφόρησε καλά και έφερε το ματς στα ίσα με τον Καλογερόπουλο από τα αριστερά. Οι Μαυροβούνιοι έκαναν το 3-2 με τον Ράντοβιτς πιάνοντας «στον ύπνο» την ελληνική άμυνα. Οι Μαυροβούνιο είχαν τον έλεγχο και βρήκαν άλλο ένα γκολ, για το 4-2, με τον Τζούρτζιτς. Η Ελλάδα αδυνατούσε να βρει σκορ στον παίκτη παραπάνω με αποτέλεσμα να έχει μείνει στα δύο γκολ στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Με κεκτημένη ταχύτητας μπήκαν οι Μαυροβούνιοι στο δεύτερο οκτάλεπτο και έκαναν το 5-2 με τον Μρσιτς. Ο Αργυρόπουλος-Κανακάκης μείωσε σε 5-3 με την Ελλάδα να εκμεταλλεύεται το γεγονός πως ο αντίπαλος έπαιζε με δύο παίκτες λιγότερους. Ένα δυνατό σουτ από δεξιά του Παπαναστασίου έφερε το 5-4 εξαργυρώνοντας την καλή άμυνα. Ο Μρσιτς όμως με έναν κεραυνό έστειλε ξανά το Μαυροβούνιο σε διαφορά δύο γκολ. Το Μαυροβούνιο εκμεταλλεύτηκε ένα κενό στην ελληνική άμυνα με τον Πόπαντιτς να βρίσκει το τρίτο του γκολ και να κάνει το 7-4. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα σε εκείνο το σημείο. Ο Βλαχόπουλος ήρθε να… ξεκολλήσει την Ελλάδα βρίσκοντας δίχτυα στον παίκτη παραπάνω. Το 7-5 έμελλε να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κυκλοφόρησε τη μπάλα, ο Αργυρόπουλος-Κανακάκης είδε τον Φουντούλη στα αριστερά και ο αρχηγός σκόραρε για το 7-6. Το Μαυροβούνιο απάντησε στον παίκτη παραπάνω με τον Ράντοβιτς. Ο Αργυρόπουλος έδωσε κι άλλη… ασίστ και ο Γκίλλας με ένα άπιαστο σουτ μείωσε για τη «γαλανόλευκη». Έπειτα από τάιμ-άουτ το Μαυροβούνιο έκανε το 9-7, και πάλι, με τον Ράντοβιτς. Έπειτα από εξέταση του VAR ο Παπαναστασίου αποβλήθηκε για βίαιο χτύπημα. Ο Θοδωρής Βλάχος πήρε τάιμ-άουτ και οι διεθνείς εκτέλεσαν άψογα το πλάνο με τον Βλαχόπουλο να φέρνει την Ελλάδα στο γκολ.

Το κακό ποσοστό για την Εθνική μας στον παίκτη παραπάνω την «πλήγωσε» και στην τελευταία περίοδο με τον Πόπαντιτς να «γράφει» το 10-8. Η επιμονή της Ελλάδας όμως έφερε το γκολ με τον Κάκαρη να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα στο ριμπάουντ από το δοκάρι. Με την ψυχολογία πλέον στο πλευρό της, η Εθνική έφερε το ματς στα ίσα με τον Καλογερόπουλο να βρίσκει δίχτυα από αριστερά.

Ο Βίντοβιτς με ένα δύσκολο γκολ ανέκτησε το προβάδισμα του Μαυροβουνίου στα 3:36. Στην κρίσιμη ώρα ο Δημήτρης Σκουμπάκης βγήκε μπροστά και με ένα δυνατό σουτ ισοφάρισε ξανά. Ο Ζερδεβάς ήταν εξαιρετικός κρατώντας την Ελλάδα με τις επεμβάσεις του και στο φινάλε ο Βλαχόπουλος έβαλε ένα τεράστιο γκολ. Το Μαυροβούνιο όμως είχε μια ακόμη… ζαριά και με τον Ράντοβιτς έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Οκτάλεπτα: 4-2, 3-3, 2-3, 3-4, πέν. 4-5.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Β. Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Μρσιτς 2, Πάρκοβιτς, Βούγιοβιτς, Μάτσιτς, Πόπαντιτς 4, Βίντοβιτς 1, Ντούρντιτς 1, Ράντοβιτς Ντ. 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Ράντοβιτς Β. 2, Τεσάνοβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 1, Παπανικολάου, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Ντούρνιτς Δοκάρι

Γενηδουνιάς 12-13

Βίντοβιτς 13-13

Φουντούλης 13-14

Μρσιτς 14-14

Καλογερόπουλος 14-15

Πόπαντιτς 15-15

Βλαχόπουλος 15-16

Πέρκοβιτς 16-16

Αργυρόπουλος-Κανακάκης 16-17

Στους άλλους δύο αγώνες της 2ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου. Κροατία - Ιταλία 11-14, ΗΠΑ - Ρουμανία 14-8.

Βαθμολογία Α' ΟΜΙΛΟΥ:

  1. Ιταλία 6 (26-19)
  2. Ελλάδα 5 (31-23)
  3. ΗΠΑ 3 (22-20)
  4. Κροατία 3 (22-22)
  5. Μαυροβούνιο 1 (24-28)
  6. Ρουμανία 0 (15-28)