Σφαιρόπουλος: «Ο Ντόμπριτς είναι ο "εξολοθρευτής" μας - Πρέπει να είμαστε επιθετικοί»
Οι δηλώσεις του προπονητή του Ερυθρού Αστέρα, Γιάννη Σφαιρόπουλου εν όψει της αναμέτρησης με την Άλμπα Βερολίνου.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προχώρησε σε δηλώσεις ενόψει της αναμέτρησης του Ερυθρού Αστέρα με την Άλμπα Βερολίνου. Ο Έλληνας τεχνικός, μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία που έχει στη λειτουργία της ομάδας ο Όγκνιεν Ντόμπριτς.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Ολυμπιακός: Η αξία της καθαρής εστίας
Για τον αγώνα με την Άλμπα:
«Παίζουμε με την Άλμπα, κάθε εκτός έδρας παιχνίδι στην Euroleague είναι δύσκολο. Η Άλμπα είναι μια συγκεκριμένη ομάδα, έχει καλό ρυθμό στο παιχνίδι, μια από τις πιο γρήγορες ομάδες της λίγκας.
Το ερώτημα είναι πώς θα ελέγξουμε δυναμικά το παιχνίδι, αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς και όλοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά, να φτάσουν στο όριο. Θα είναι το τέταρτο παιχνίδι μας μέσα σε επτά ημέρες. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανησυχία μου, γιατί σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να βγάλουμε δυναμικά το παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο.
Από την άλλη πλευρά, από πλευράς τακτικής πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο, να ξέρουμε ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου μας. Ο στόχος είναι να σεβαστούμε το πλάνο μας».
Για το αν είναι όλοι έτοιμοι εκτός του Μάικ Ντάουμ:
«Ναι, ναι».
Για το αν είπε κάτι στους παίκτες μετά τη νίκη κόντρα στην Βιλερμπάν:
«Όχι, όχι. Δεν μας ενδιαφέρουν τα ρεκόρ, όλα μπορούν να αλλάξουν πολύ εύκολα. Ξέρω ότι στους δημοσιογράφους δεν αρέσουν αυτά τα πράγματα, ότι ακούνε συνέχεια τις ίδιες προτάσεις, κλισέ ας πούμε. Αυτό είναι το σύνθημά μας και έτσι θα παίξουμε μέχρι το τέλος, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός μας. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί, συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος της λίγκας».
Για τον Γιάγκο Ντος Σάντος:
«Κοιτάξτε, ο Γιάγκο είναι ένας παίκτης που, όταν ήρθα εγώ, δεν ήταν σταθερά στην 12άδα. Από τη στιγμή που ήρθα, έδειξα ότι του έχω εμπιστοσύνη, του έδωσα βήμα να αποδείξει την αξία του, μπορείτε να δείτε ότι βελτιώνεται ως παίκτης κάθε εβδομάδα. Πρέπει να παραμείνει ταπεινός, με τα πόδια στο έδαφος, να συνεχίσει να δουλεύει γιατί έχει πολλά να βελτιώσει, μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος».
Για τον Όγκνιεν Ντόμπριτς:
«Ο Όγκνιεν είχε μια καλή περίοδο πίσω του, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Αυτός ο τραυματισμός τον κράτησε λίγο πίσω, αλλά επέστρεψε και πάλι. Έχει τον ρόλο του, πρέπει να είναι ο "εξολοθρευτής" μας, να είναι εκεί για να σταματήσει τον καλύτερο αντίπαλο παίκτη, να είναι εκεί για να σουτάρει, να τρέξει, να πηδήξει. Αυτός είναι ο ρόλος του και είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που τον εκτελεί».
Για την μεταγραφή του Λούκα Ντόντσιτς στους Λος Άντζελες Λέικερς:
«Όλοι είναι σοκαρισμένοι, του ευχόμαστε καλή τύχη. Ξέρουμε πόσο αγαπάει τον Ερυθρό Αστέρα. Τον ακολουθούμε και θα τον ακολουθούμε και στο Λος Άντζελες».