Ολυμπιακός: Αυτά τα ματς δεν τα χαρίζεις...

Ο Ολυμπιακός δεν επιτρέπεται να χαρίζει αυτά τα παιχνίδια στον αντίπαλο, ειδικά σε βραδιές που παίζει σπουδαίο μπάσκετ. 

Ολυμπιακός: Αυτά τα ματς δεν τα χαρίζεις...

Δεν χωνεύεται αυτή η ήττα από τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έχασαν μέσα από τα χέρια τους ένα δικό τους παιχνίδι. Κρίμα και άδικο. Έκαναν ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο ματς (11-23), έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, με αιφνιδιασμούς, με αυτοματισμούς, αλλά στη συνέχεια επικράτησε... τρικυμία. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν στο τέλος το παιχνίδι, από δύο-τρία κρίσιμα λάθη, αλλά αυτά απαγορεύεται να συμβαίνουν σε αυτό το επίπεδο. Είναι νωρίς στη σεζόν, αλλά η Εφές είναι ομάδα που θα διεκδικήσει φέτος το πλεονέκτημα έδρας και αυτές οι επικρατήσεις μπορούν να έχουν διπλό κέρδος.

Είναι θέμα για τον Ολυμπιακό πως άφησε ξανά έναν ακόμη αντίπαλο να κυριαρχήσει στα ριμπάουντ (36-21), είναι πρόβλημα το γεγονός πως ορισμένες φορές δεν μπορεί να βρει λύση στο μαρκάρισμα ενός παίκτη που βρίσκει ρυθμό στην επίθεση (Λάρκιν με 24 πόντους), ενώ και η περιφερειακή άμυνα είχε αδυναμίες. Η Εφές τέλειωσε το ματς με 50% στο τρίποντο (12/24 προσπάθειες), γεγονός που της έδωσε τη δυνατότητα να μένει μέσα στο ματς, αλλά και να φτάνει στην ανατροπή στο τέλος. Έλλειψε η σκληράδα στο τέλος.

Στο μεγάλο λιμάνι μπορούν να χαμογελούν για το καλύτερο φετινό παιχνίδι του Εβάν Φουρνιέ με τα ερυθρόλευκα, δείχνοντας σκηνές από τα προσεχώς. Ο Γάλλος φόργουορντ έδειξε την κλάση του, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 20 πόντους (3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα), βάζοντας μεγάλα σουτ. Το πήρε πάνω του το ματς, αλλά στο τέλος, η κακή πάσα που πήγε να κάνει, το βιαστικό του τρίποντο στα 9'' πριν τη λήξη (έρμπολ), ήταν αποφάσεις που κόστισαν. Συμβαίνουν αυτά όμως.

Η Εφές στο τέλος δεν ήθελε να πάρει τη μπάλα ο Σάσα Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός το αντιλήφθηκε και έδωσε τις τελευταίες κατοχές στους πιο φορμαρισμένους παίκτες του. Στους ΜακΚίσικ και Φουρνιέ. Λογικά έπραξε.. Στάθηκαν μοιραίοι όμως, καθώς τα λάθη τους κόστισαν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πάντως, μπορεί να είναι ευχαριστημένος από τη γενική καλή εικόνα της ομάδας του. Υπήρξαν διαστήματα που έπαιξε ονειρικό μπάσκετ, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, με αιφνιδιασμούς, με κίνηση μακριά από τη μπάλα, με πλουραλισμό στην επίθεση. Η ομάδα όμως οφείλει να μάθει να «καθαρίζει» αυτά τα ματς όταν φτάνουν στην κόψη του ξυραφιού. Αυτά τα ματς δεν τα χαρίζεις....

Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να χάσει ένα παιχνίδι στο οποίο είχε 26/9 στον συσχετισμό ασίστ/λάθη, τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ, ΜακΚίσικ, Φουρνιέ), ένα ματς στο οποίο είχε 8 κλεψίματα, αξιοποιώντας καθένα από αυτά στον αιφνιδιασμό. Έλλειψε όμως αυτό το κάτι παραπάνω στο τέλος...