Ολυμπιακός: Δεν είναι ακόμη αυτός που θέλει

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την απόδοσή του, δεν είναι ακόμη αυτός που θέλει και έχει αρκετά πράγματα να διορθώσει στην επίθεση, όπως και να βρει ξεκάθαρους ρόλους μέσα στο παρκέ. 

Ολυμπιακός: Δεν είναι ακόμη αυτός που θέλει

Eίμαστε υπέρμαχοι της απόφασης να μεγαλώσει φέτος το ρόστερ του Ολυμπιακού. Οι αγώνες αυξήθηκαν, μέρος του παιχνιδιού οι τραυματισμοί, ενώ και η ομάδα είχε ανάγκη από ενίσχυσης ποιότητας σε σχέση με πέρσι. Η φετινή ομάδα είναι φέτος πιο ισχυρή, πιο γεμάτη και σφύζει από ταλέντο. Το θέμα, όμως, είναι πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να δώσει ξεκάθαρους ρόλους. Παράλληλα, προσπαθεί σε ένα βαθμό να ικανοποιήσει και κάποιους παίκτες, με αποτέλεσμα να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής. Και εδώ είναι το θέμα πως ορισμένοι αθλητές δείχνουν να προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Κάποιοι δείχνουν πως παλεύουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Έλληνα τεχνικό και καλείται να βρει λύση.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ζαλγκίρις ήταν αρκετά νευρικός. Ναι μεν έβγαζε σκληράδα στην άμυνα, έβγαλε ενέργεια, αλλά είχε αδυναμία στην επίθεση. Έχασε πολλά τρίποντα (4/17-23,5%), αναλώθηκε σε αρκετά λάθη και στο τέλος κόντεψε να χάσει ένα δικό του ματς. Παράλληλα, ναι μεν μπορεί να χαμογελά για την αγωνιστική άνοδο του Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος πήρε μπρος στην επίθεση (15 πόντοι), αλλά μπορεί να πονοκεφαλιάζει για τη νέα κακή απόδοση του Τάιλερ Ντόρσεϊ (0/4 τρίποντα), ο οποίος μετά το Σούπερ Καπ κινείται σε... ρηχά νερά.

Ο Ολυμπιακός από αυτό το ματς μπορεί να κρατήσει μόνο τη νίκη και το θετικό αποτέλεσμα. Οφείλει να προβληματιστεί για την προβληματική επιθετική του λειτουργία, καθώς δεν είναι μόνο που δεν μπήκαν τα σουτ, αλλά δεν είχε και κίνηση μακριά από τη μπάλα. Οι παίκτες των Πειραιωτών ήταν εμφανώς προβληματισμένοι μετά το τέλος της αναμέτρησης, καταλαβαίνοντας και οι ίδιοι πως μπορούν να παίξουν καλύτερα. Δεν είναι ακόμη αυτός που θέλει ο Ολυμπιακός και το έδειξε τόσο στην πρεμιέρα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, όσο και τώρα απέναντι στη Ζαλγκίρις.