Ακόμα έχει δουλειά…

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε σκοράροντας 94 πόντους απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά ακόμα πρέπει να εξαλείψει τα κενά διαστήματα στην απόδοσή του

Ακόμα έχει δουλειά…

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα ομάδα που θα του δίνει σταθερότητα, λύσεις ανά πάσα στιγμή και έναν τρόπο παιχνιδιού που θα αποτελεί διαδικασία νίκης σε κάθε ματς.

Έχοντας διατηρήσει τον βασικό του κορμό, κάνοντας ελάχιστες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του ο Εργκίν Αταμάν φαίνεται πως έχει την δυνατότητα να αλλάζει παίκτες, να κάνει τις επιλογές του και να βρίσκει τον τρόπο να αντιδρά στη «σκακιέρα» της τακτικής.

Αυτό έγινε και στο ματς με τη Μπάγερν Μονάχου. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πολύ καλά το ματς έχοντας έμφαση στην άμυνα και επέβαλαν το παιχνίδι τους παίρνοντας διαφορά άνω των δέκα πόντων.

Μάλιστα έφτασε και στους 19 η διαφορά, αλλά εκεί άρχισαν τα προβλήματα ομοιογένειας και συγκέντρωσης τα οποία χαρακτηρίζουν τον Παναθηναϊκό αυτή την περίοδο.

Απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα ζώνης του Γκόρντον Χέρμπερτ οι «πράσινοι» έχασαν το μυαλό τους και τον προσανατολισμό τους προσπαθώντας πρώτα να σουτάρουν και μετά να «διαβάσουν» την αντίπαλη άμυνα.

Τα σουτ ήταν άσχημα και η Μπάγερν βρήκε τρόπους να σκοράρει στον αιφνιδιασμό μειώνοντας στους πέντε πόντους.

Εκεί όμως ο Λορέντζο Μπράουν έδειξε γιατί είναι ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη.

«Διάβασε» σωστά την άμυνα των Βαυαρών, πάσαρε υποδειγματικά και με την βοήθεια των Χουάντσο και Λεσόρ… πάτησε το γκάζι με αποτέλεσμα να έρθει η δεύτερη νίκη με ενεργητικό μάλιστα 94 πόντους.

Δεν φάνηκε έτσι η πολύ κακή βραδιά των Σλούκα, Μήτογλου, Γκριγκόνις…

Ο Αταμάν έχει πλέον την ευχέρεια να προσαρμόζει τις πεντάδες του ανάλογα με την μορφή που παίρνει ο αγώνας και να έχει τις κατάλληλες απαντήσεις στο παρκέ. Αρκεί βέβαια να «διαβάζει» σωστά το παιχνίδι και τις ανάγκες του…

Όσο για το ΟΑΚΑ, μιλάμε πλέον για ένα άλλο γήπεδο. Μια επένδυση που σπρώχνει τα πράγματα μπροστά και αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ένα ταξίδι που προσφέρει στον φίλαθλο όχι μόνο δύο ώρες μπασκετικού θεάματος, αλλά ένα τετράωρο ευχάριστης και συναρπαστικής ξενάγησης για μικρούς και μεγάλους.

Μια κίνηση που μπορεί να βοηθήσει το άθλημα στην Ελλάδα να πάει πιο μπροστά…