EuroLeague: «Καλύτερη μεταγραφή ο Βεζένκοφ»

Οι General Managers των ομάδων της EuroLeague συμμετείχαν σε ψηφοφορία της ιστοσελίδας BasketNews, και ανέδειξαν την μεταγραφή του Σάσα Βεζένκοφ ως την καλύτερη εφέτος

EuroLeague: «Καλύτερη μεταγραφή ο Βεζένκοφ»

Η γνωστή ιστοσελίδα BasketNews έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν οι Genβeral Managers των ομάδων της EuroLeague και απάντησαν σε ερωτήσεις, λίγο πριν την έναρξη της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η πρώτη ερώτηση είχε ξεκάθαρο νικητή και μάλιστα με «ελληνικό» χρώμα. Ο λόγος για τον Σάσα Βεζένκοφ του Ολυμπιακού, ο οποίος ψηφίστηκε από παραπάνω από τους μισούς συμμετέχοντες ως η κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού στην EuroLeague.

Δεύτερος τερμάτισε ο Κάρλικ Τζόουνς της Παρτιζάν, ενώ ψηλά βρέθηκαν οι Εβάν Φουρνιέ, Λορέντζο Μπράουν και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς.

Παρόλο που ο Βούλγαρος κρίθηκε ως η κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού, ο Ολυμπιακός δεν τερμάτισε πρώτος αλλά δεύτερος σε ψήφους στην ερώτηση για την ομάδα που έκανε γενικώς τις καλύτερες κινήσεις το καλοκαίρι.

Την πρωτιά πήρε σε αυτή την κατηγορία η Φενέρμπαχτσε, που έκανε μπόλικες κινήσεις, όπως αυτές των Μπόνζι Κόλσον, Γουέιντ Μπόλντγουιν, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και Νικολό Μέλι.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η ερώτηση για τον παίκτη που θα επέλεγαν οι GMs πρώτο αν όλοι οι αθλητές της Ευρωλίγκας γίνονταν διαθέσιμοι σε ένα ντραφτ. Αυτόν, δηλαδή, από τον οποίο θα ξεκινούσαν το χτίσιμο της ομάδας.

Ξεκάθαρος νικητής βγήκε ο Έντι Ταβάρες, που πήρε το 46% των ψήφων, ενώ ακολούθησαν δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, οι Κέντρικ Ναν και Ματίας Λεσόρ, που συγκέντρωσαν από 23%!

Τέλος, όσον αφορά στην πιο «δημιουργική» κίνηση της offseason, αυτή δηλαδή που πέρασε λίγο πιο απαρατήρητη αλλά θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, οι GMs ψήφισαν με 33% τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ενώ από 15% συγκέντρωσε ο Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς, που πήγε στην Αρμάνι, αλλά και ο Κάρλικ Τζόουνς, που πήγε στην Παρτίζαν.