Τέλος οι δικαιολογίες

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει για τα καλά στη νέα αγωνιστική σεζόν και ένα τεράστιο «πρέπει» θα είναι μόνιμα «καρφωμένο» μπροστά στα μάτια του Αταμάν και των παικτών του

Τέλος οι δικαιολογίες

Η σεζόν βρίσκεται στην αρχή της και ο Παναθηναϊκός ξεκινά την προσπάθειά του για να κατακτήσει και πάλι τίτλους. Είναι μια δύσκολη προσπάθεια, διότι όλοι πλέον θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης, που πλέον δεν είναι η ομάδα π[ου πέρσι ήταν σε διαδικασία διαμόρφωση.

Πλέον το κίνητρο των αντιπάλων της είναι μεγαλύτερο και πλέον σε Ελλάδα και Ευρώπη κανένα βράδυ δεν θα είναι ήρεμο.

Στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους διότι βρίσκονταν σε περίοδο προετοιμασίας και έπρεπε να ετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για μια απαιτητική χρονιά.

Μετά το τουρνουά στην Κύπρο υπήρξαν τραυματισμοί, ασθένειες και πολλά φιλικά συνοδευόμενα με ταξίδια, που δεν έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα να προπονηθεί σωστά, συγκεντρωμένα και σε φουλ ένταση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μείνει πίσω στο χρονοδιάγραμμα της προετοιμασίας του και κυρίως στη διαδικασία προσαρμογής των νέων παικτών. Μπράουν, Γιουρτσεβέν, Οσμάν ασφαλώς δεν είναι πολλές προσθήκες, αλλά ειδικά οι δύο πρώτοι είναι κομβικοί για την εικόνα της ομάδας.

Από εδώ και πέρα όμως τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σοβαρά. Την Πέμπτη οι «πράσινοι» ξεκινούν τη σεζόν στην EuroLeague, καθώς αντιμετωπίζουν την Άλμπα στο Βερολίνο.

Είναι προφανές πως όλη τη σεζόν θα παίζουν με ένα τεράστιο «πρέπει» καρφωμένο μπροστά τους και θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμοι σε Ελλάδα και Ευρώπη, διότι οι δικαιολογίες τελείωσαν.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έκανε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την δημιουργία επαγγελματικής διαιτησίας και την υπαγωγή της στον ΕΣΑΚΕ, τη διοργανώτρια αρχή της λίγκας.

Είναι προφανής η προσπάθεια να «απαγκιστρωθεί» η διαιτησία από την ΕΟΚ του Βαγγέλη Λιόλιου, με τον οποίο οι «πράσινοι» είναι στα… μαχαίρια, αλλά για να γίνει χρειάζονται πολλά.

Η κυβερνητική βούληση, η συγκατάθεση των υπολοίπων ομάδων της GBL, αλλά και η εξεύρεση πόρων για να υποστηριχθεί κάτι τέτοιο. Διότι δεν είναι καθόλου απλή περίπτωση ένα τέτοιο εγχείρημα. Το θέμα επίσης είναι οι ίδιοι οι διαιτητές τι λένε…