Μεσίνα: «Φαβορί για το Final Four είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης»

Όσα δήλωσε ο Ετόρε Μεσίνα σχετικά με την Αρμάνι Μιλάνο, την Eurolegue και τις προβλέψεις του για το Final Four.

Μεσίνα: «Φαβορί για το Final Four είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Ετόρε Μεσίνα μίλησε στο «Il Corriere della Sera» και αναφέρθηκε στο γεγονός πως πλέον... θυσιάζονται οι μπασκετικές ικανότητες για την αθλητικότητα στην Euroleague.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως η ομάδα έχει το ίδιο μπάτζετ με πέρσι, αλλά το χρησιμοποίησε με διαφορετικό τρόπο.

Τέλος, σχολίασε το ιταλικό πρωτάθλημα αλλά και την Euroleague, σημειώνοντας πως Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Ρεάλ είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βρεθούν στο Final Four.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την αθλητικότητα:

«Προσθέσαμε περισσότερη αθλητικότητα επειδή η Euroleague δε συγχωρεί. Σε σημείο που κάποιες φορές αναρωτιέσαι αν αξίζει να θυσιάσεις λίγες μπασκετικές ικανότητες για την αθλητικότητα. Πριν από χρόνια ήταν μία η απάντηση, προτιμούσες όποιον μπορούσε να πασάρει, να σουτάρει ή να ντριμπλάρει. Αλλά εδώ και μερικά χρόνια, στην Euroleague, η αθλητικότητα παίζει μεγάλο ρόλο».

Για το μπάτζετ:

«Διατηρήσαμε το ίδιο σημαντικό μπάτζετ με πέρσι, αλλά το χρησιμοποιήσαμε αλλιώς. Έχουμε δύο κορυφαίους παίκτες, τον Σιλντς και τον Μίροτιτς, και φυσικά τον Νίμπο. Οι άλλοι έχουν εξαιρετικά συμβόλαια αλλά καταφέραμε να τα μοιράσουμε σε περισσότερους παίκτες. Μετά υπάρχουν οι Μπολμάρο και Ντιμιτρίεβιτς που είναι στοιχήματα. Δυο νεαροί που πρέπει να αποδείξουν πως αξίζουν. Αλλά τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά».

Για το ιταλικό πρωτάθλημα:

«Υπάρχουν δύο ομάδες που ανέβηκαν και επένδυσαν αρκετά και έχουν μεγάλες φιλοδοξίες. Ωστόσο, στο τέλος, η αξία και η εμπειρία των Μπολόνια, Βενέτσια, Μπρέσια, Σάσαρι και των συνηθισμένων ομάδων θα επικρατήσει».

Για την Euroleague:

«Τρεις ομάδες, οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης είναι σχεδόν σίγουρο πως θα είναι στο Final Four, με βάση την επένδυσή τους. Μετά από αυτούς, όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να φτάσουν στα playoffs».