Ολυμπιακός: Βεζένκοφ και Πίτερς σκοράρουν σχεδόν χωρίς ντρίμπλα!

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη στο να σκοράρει με λίγες ντρίμπλες και με κίνηση μακριά από τη μπάλα - Ο Άλεκ Πίτερς φέτος έχει μπει και εκείνος στην εξίσωση. 

Ολυμπιακός: Βεζένκοφ και Πίτερς σκοράρουν σχεδόν χωρίς ντρίμπλα!

Ο Σάσα Βεζένκοφ ενδεχομένως και να είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη στο να σκοράρει χωρίς ντρίμπλα, καθώς κινείται έξοχα μακριά από τη μπάλα. Το έκανε στην εντέλεια τη σεζόν 2022-23, όταν και κατέκτησε τον τίτλο του MVP, το επαναλαμβάνει άριστα και φέτος. Η τέχνη δεν... ξεχνιέται.

Στη σεζόν 2022-23, όταν και κατέκτησε το βραβείο του κορυφαίου παίκτη στην EuroLeague, είναι χαρακτηριστικό πως σκόραρε 275 πόντους (από τους 703) μόνο με 26 ντρίμπλες. Αδιανόητο, αν το σκεφτεί κανείς. Αποκορύφωμα το γεγονός πως σε ένα ματς κόντρα στην Άλμπα στο Βερολίνο, πέτυχε 28 πόντους μόλις με μία ντρίμπλα! Δείγμα της δυνατότητας του Βούλγαρου να κινείται έξοχα μακριά από τη μπάλα.

Στην εξίσωση έχει μπει και ο Άλεκ Πίτερς, ο οποίος δείχνει συνεχώς τη διάθεση να βελτιώνεται, αλλά και να εμπλουτίζει το παιχνίδι του. Μας δείχνει σιγά-σιγά και εκείνος την ευχέρεια του στο να βάζει τη μπάλα στο καλάθι χωρίς ντρίμπλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φιλικό κόντρα στη Βίρτους.

Κόντρα στους Μπολονέζους, αμφότεροι έδωσαν σεμινάριο στο πώς μπορεί ένας παίκτης να σκοράρει πολύ, χωρίς να κάνει πολλές ντρίμπλες. Ο Άλεκ Πίτερς (16 πόντοι με 3 ντρίμπλες, δύο εκ των οποίων στην ίδια φάση) και ο Σάσα Βεζένκοφ (15 πόντοι με 5 ντρίμπλες, με δύο εξ αυτών να γίνονται όταν έκλεψε την μπάλα και έφυγε στον αιφνιδιασμό) είχαν μαζί 31 πόντους με συνολικά 8 ντρίμπλες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τους χρησιμοποίησε και μαζί στο παρκέ στο τέλος του αγώνα, με τον Πίτερς να παίρνει θέση στο «3», πόστο από το οποίο τα πήγε επίσης εξαιρετικά.