Ευρωλίγκα: Ψηλά στα power rankings οι «αιώνιοι»

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στους πρωταγωνιστές ξανά της Ευρωλίγκας

Ευρωλίγκα: Ψηλά στα power rankings οι «αιώνιοι»

Η έναρξη της νέας σεζόν στην Ευρωλίγκα δεν αργεί και ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα power rankings της χρονιάς. Στα περισσότερα πρώτος είναι ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός, ενώ ο Ολυμπιακός έχει μια θέση στην πρώτη τετράδα. Οι ξένοι δημοσιογράφοι θεωρούν πως ο ΠΑΟ είναι ικανός για το μπακ του μπακ. Μπορεί να έκανε μόλις μία μεταγραφή (αυτή του Λορέντζο Μπράουν, ενώ στα πράσινα αναμένεται να ντυθεί και ο Γιουρτσεβέν), αλλά κράτησε τον βασικό του κορμό και θα ηγηθούν και φέτος οι Ναν, Σλούκας, Γκραντ, Λεσόρ, Χουάντσο και Μήτογλου. Το θέμα είναι αν θα αντέξει τον τίτλο του φαβορί ο Παναθηναϊκός του Αταμάν. Ο Ολυμπιακός προβάλλει πάλι υποψήφιος για το φάιναλ φορ (για τέταρτη σερί χρονιά). Και αυτός λίγες μεταγραφές, αλλά καλές. Η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ ανεβάζει επίπεδο τους «ερυθρόλευκους», ενώ έξτρα δύναμη θα δώσουν οι Ντόρσεϊ, Βιλντόζα και Έβανς. Ίσως λείπει πάλι ένας περιφερειακός «κίλερ» στο σύνολο του Μπαρτζώκα, εάν θέλουμε να βρούμε ένα αδύναμο σημείο.

Δεύτερη στα power rankings βρίσκουμε τη Ρεάλ. Η περσινή φιναλίστ θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην κορυφή. Μετά την απόσυρση των Ροντρίγκεθ και Φερνάντεθ, η «βασίλισσα» θα έχει δύο νέα πρόσωπα στα γκαρντ, τους Ρατάν-Μέις και Φελίζ. Θα αντέξουν το βάρος της φανέλας; Δύναμή της ξανά οι Μούσα, Χεζόνια, Ταβάρες και Καμπάτσο. Παρών και ο Γιουλ.

Τρίτη στις περισσότερες λίστες είναι η Μπαρτσελόνα. Με νέο προπονητή οι Καταλανοί τον Πεναρόγια (αντί του Γκριμάου). Ο Πάντερ θα αποτελέσει τον καινούργιο ηγέτη των «μπλαουγκράνα». Από το ΝΒΑ ήρθε ο Αμερικανονιγηριανός ψηλός Τσιμέζιε Μετού. Κάτι μας χαλάει πάλι στην Μπάρτσα.

Ψηλά και φέτος δίνεται η Μονακό. Οι Μονεγάσκοι διατήρησαν τον κορμό τους, ενώ ήρθαν πακέτο από τη Φενέρ οι Καλάθης και Παπαγιάννης. Αποκτήθηκε και ο Κορκμάζ. Ισχυρή υποψήφια για το φάιναλ φορ η παρέα του Μάικ Τζέιμς.

Από κει και πέρα έχουμε ένα γκρουπ ομάδων που θα παλέψουν να τρυπώσουν στην τετράδα. Η Εφές κράτησε τον Λάρκιν, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι ικανός να οδηγήσει ψηλά την ομάδα ο προπονητής Μιγιάτοβιτς. Πιο πολύ μάς γεμίζει το μάτι η Φενέρμπαχτσε του Γιασικεβίτσιους. Πάρα πολύ δυνατή περιφέρεια, συνεχίζει και ο Χέις-Ντέιβις.

Με φιλοδοξίες και η Παρτιζάν. Μετά το περσινό κάζο, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άλλαξε όλη την ομάδα και έφερε σπουδαίους παίκτες σε όλες τις θέσεις. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα δέσουν μεταξύ τους. Αρκετές αλλαγές και στην άλλη ομάδα του Βελιγραδίου, τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Σφαιρόπουλος πήρε τους Κάνααν και Μίλερ-Μακ Ιντάιρ.

Για την Ολίμπια Μιλάνο είμαστε… χλιαροί. Πήρε παίκτες, συνεχίζει στο τιμόνι ο Μεσίνα και στο παρκέ ο Μίροτιτς, αλλά κουβαλά τη ρετσινιά της λούζερ. Πιο ψηλά έτσι και φέτος βλέπουμε την άλλη ιταλική, τη Βίρτους Μπολόνια, που πήρε τον Κλάιμπερν.

Ερωτηματικό η Μακάμπι που έχασε τους Μπράουν, Μπάλντγουιν και Κόλσον. Καλός προπονητής ο Κάτας, μπορεί όμως να κάνει μαγικά; Δεν θα παίζει πάλι στο Τελ Αβίβ.

Λίγα πράγματα και η Μπασκόνια, θα έχει, ωστόσο, στον πάγκο τον Πάμπλο Λάσο. Οι Βάσκοι πάντα βρίσκουν τον τρόπο να είναι γύρω στο μέσον της βαθμολογίας.

Φρέσκος αέρας στην Μπάγερν που θα παίζει σε νέο γήπεδο φέτος. Ο Γκόρντον Χέρμπερτ μετά τις επιτυχίες με την Εθνική Γερμανίας καλείται να δείξει ότι μπορεί και στην Ευρωλίγκα.

Συμπαθητική η Ζαλγκίρις, με καλούτσικες μεταγραφές και τον Τρινκιέρι να παραμένει στον πάγκο. Θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

Αδιάφορη ως συνήθως η Βιλερμπάν, ενώ αντιθέτως περιμένουμε με ενδιαφέρον την παρουσία της πρωτάρας Παρί. Τα μάτια μας στον… θαυματουργό κοντό Τι Τζέι Σορτς. Στον πάγκο θα είναι ο Τιάγκο Σπλίτερ!

Κλείνοντας με την Άλμπα, απορούμε γιατί παραμένει στην Ευρωλίγκα…