Από τους πρόποδες της γης…

Κάνοντας μια ασύλληπτη διαδρομή, από την περιφρόνηση όλης της μπασκετικής κοινωνίας μέχρι τον τελικό του Final four, ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη

Από τους πρόποδες της γης…

Η φωτογραφία του κειμένου είναι από τον τελευταίο περσινό αγώνα που έδωσε ο Παναθηναϊκός στην EuroLeague, είναι αγώνας κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, από την οποία έχασε μέσα στο ΟΑΚΑ με 84-88 και τερμάτισε στην 17η θέση.

Οι φίλαθλοι κυρίως του Ολυμπιακού –και δικαίως- τον χαρακτήριζαν «λαθρεπιβάτη της διοργάνωσης», μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος και το χειρότερο χωρίς κανένα μέλλον.

Ένα θέαμα που προκαλούσε αποστροφή ακόμα και στους πιο πιστούς φίλους της, είναι δε χαρακτηριστική η εικόνα στις εξέδρες.

Ήταν το αποτέλεσμα των κακών επιλογών της διοίκησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος το καλοκαίρι μπήκε μπροστά και άρχισε να παίρνει σοβαρές αποφάσεις.

Έναν χρόνο μετά λοιπόν ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να διεκδικήσει το έβδομο αστέρι στη φανέλα του. Μια ασύλληπτη επαναφορά, μια τρελή διαδρομή, που όμως έγινε με πολύ κόπο, με πολλή συζήτηση, με διαφωνίες, με τεράστιες προσπάθειες και απέραντη δουλειά.

Ο Εργκίν Αταμάν ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε το όλο εγχείρημα και ο Κώστας Σλούκας έστειλε το μήνυμα, ότι η διοίκηση έχει ξεκινήσει μια σοβαρή προσπάθεια με υψηλούς στόχους.

Στις 21 Νοεμβρίου μάλιστα ο Τούρκος τεχνικός συμβούλευε τους φίλους της ομάδας να προμηθευθούν εισιτήρια για το Final four, επειδή δεν θα βρίσκουν μετά!

Τόση πίστη και τόση αυτοπεποίθηση για μια προσπάθεια που τότε ειδικά μπουσούλαγε και έπεφτε! Είχε άλλωστε προηγηθεί το «χαστούκι» της… συντριβής από τον Ολυμπιακό στο Σούπερ Καπ στη Ρόδο και η ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ για την EuroLeague.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού καταλαβαίνουν πότε μια προσπάθεια είναι καλή και αμέσως την «αγκαλιάζουν» στηρίζοντάς την.

Κι έφτασε η ομάδα στο Final four μέσα από σκληρές δοκιμασίες, από μπρέικ της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρώτο κιόλας ματς των play off, μέσα από άγνωστα μονοπάτια για τους περισσότερους, για τον οργανισμό. Είχε δώδεκα ολόκληρα χρόνια να διαβεί τον… Ρουβίκωνα ο Παναθηναϊκός, που αποτύγχανε ξανά και ξανά και ξανά!

Η επιτυχία είναι αδιαμφισβήτητη για το «τριφύλλι», που από... αποσυνάγωγος της διοργάνωσης βρέθηκε πλέον να διεκδικεί την κούπα. Ωστόσο δεν είναι αυτός ο στόχος! Εδώ που έφτασε το «τριφύλλι» θα τα δώσει όλα για τον τίτλο.

Αδύνατον; Μα ποιος πίστευε πέρσι τέτοιες ημέρες πως ο Παναθηναϊκός την Κυριακή (26/5) θα κόντραρε σε τελικό EuroLeague τη Ρεάλ Μαδρίτης;