Ολυμπιακός: Κάτι χρωστάει στη Ρεάλ...

Ο Ολυμπιακός που κάτι χρωστάει στη Ρεάλ, αλλά και η πρόκριση στη Βαρκελώνη που ήρθε χωρίς τους «καυτούς» Ουόκαπ και Κάνααν. 

Ολυμπιακός: Κάτι χρωστάει στη Ρεάλ...

Ο Ολυμπιακός με τον Γιώργο Μπαρτζώκα είχε κατακτήσει την Ευρωλίγκα το 2013 κόντρα στη Ρεάλ στο final four του Λονδίνου. Με τους Πειραιώτες να σημειώνουν εντυπωσιακή ανατροπή στον τελικό στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη με τα «καυτά» του τρίποντα. Ακολούθως, όμως, οι Μαδριλένοι έχουν επικρατήσει κόντρα των Πειραιωτών σε όλα τα νοκ άοτ ματς.

Τους απέκλεισαν στα playoffs του 2014 (με Γιώργο Μπαρτζώκα προπονητή) με 3-2 νίκες αξιοποιώντας το αβαντάζ έδρας που είχαν. Το 2015 νίκησαν στον τελικό της EuroLeague τους «ερυθρόλευκους» μέσα στο «σπίτι» τους στη Μαδρίτη, ενώ και πέρσι (2023), η Ρεάλ… έκλεψε μέσα από τα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού το τρόπαιο στο Κάουνας με το σουτ-μαχαιριά του Σέρχιο Γιουλ μπροστά στον Μουσταφά Φαλ.

Φέτος, οι Ισπανοί νίκησαν τους Πειραιώτες εντός και εκτός έδρας, με τους «ερυθρόλευκους» να ηττώνται στις λεπτομέρειες (90-85) στη Μαδρίτη, με τον Κώστα Παπανικολάου να δίνει ρεσιτάλ με 25 πόντους και 6/8 τρίποντα. Κάτι χρωστάει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ρεάλ, η οποία φέτος τερμάτισε στην πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας.

Πρόκριση χωρίς «καυτούς» Κάνααν και Ουόκαπ

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, έχοντας σε… ρηχά νερά τους Αϊζάια Κάνααν και Τόμας Ουόκαπ. Τους δύο βασικούς του γκαρντ. Ο βραχύσωμος σουτέρ τέλειωσε τα πλέι οφς απέναντι στους Καταλανούς έχοντας 6,6 πόντους, με χαμηλά ποσοστά, τόσο στα δίποντα (22,2%), όσο και στα τρίποντα (24%-6/25). Έκανε καταπληκτική κανονική διάρκεια με 11,3 πόντους μέσον όρο, έχοντας 42,3% στα τρίποντα.

Δεν βρήκε ρυθμό απέναντι στους Καταλανούς ούτε ο Τεξανός πλέι μέικερ. Στα πλέι οφς κόντρα στους «μπλαουγκράνα» είχε 44,4% στα δίποντα και μόλις 20% (4/20) στα τρίποντα, ολοκληρώνοντας τη σειρά μόλις με 4,0 πόντους μέσον όρο. Προσέφερε όμως στη δημιουργία με 4,6 ασίστ, αλλά είχε και 2,2 λάθη. Στην κανονική διάρκεια μέτρησε 8,1 πόντους (30,9% στα τρίποντα), 4,8 ασίστ και 1,6 κλεψίματα.