Ολυμπιακός: H «κατοστάρα» στο Λονδίνο, o Λο και η μεγάλη ατάκα του Χάινς για τον Σπανούλη

Το fosonline.gr θυμάται τον επιβλητικό τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός έγινε back-to-back Πρωταθλητής Ευρώπης στο Final Four του Λονδίνου το 2013 (VIDEO). 

Ολυμπιακός: H «κατοστάρα» στο Λονδίνο, o Λο και η μεγάλη ατάκα του Χάινς για τον Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα, τον Μάη του 2013 (12/5/13), πήγε στο Final Four του Λονδίνου με στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη σερί σεζόν. Δεν ήταν όμως το φαβορί του τουρνουά. Η και πάλι ισχυρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό έδειχνε έτοιμη να πάρει εκδίκηση, ενώ η φορμαρισμένη Ρεάλ Μαδρίτης (για τους περισσότερους) ήταν η ομάδα που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει τον τίτλο. Οι Πειραιώτες όμως, πραγματοποιώντας δύο καταπληκτικά ματς και συγκεκριμένα εφτά εξαιρετικά δεκάλεπτα (με μόνη εξαίρεση το πρώτο κακό στον τελικό) θα γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά επί δύο συναπτά έτη το Πρωτάθλημα Ευρώπης, παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ, γνωρίζοντας τον θαυμασμό και την αναγνώριση από ολόκληρο τον κόσμο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

Όταν ξεκίνησε η σεζόν 2012-2013, ο Ολυμπιακός ήταν Πρωταθλητής σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε πάρει την θέση του αποχωρήσαντα Ντούσαν Ίβκοβιτς, έχοντας να διαχειριστεί ένα ρόστερ το οποίο διέθετε τον περσινό βασικό κορμό (Σπανούλης, Πρίντεζης, Λο, Ντόρσεϊ, Χάινς, Μάντζαρης, Σλούκας, Παπανικολάου, Άντιτς, Κατσίβελης, Γκετσεβίτσιους) που οδήγησε την ομάδα στις επιτυχίες, με τους Πειραιώτες παράλληλα να έχουν ενισχυθεί στη θέση "3" με τον Στράτο Περπέρογλου. Στην πορεία, ο προβληματικός χαρακτήρας του Τζόι Ντόρσεϊ τον έφερε εκτός κλίματος, με αποτέλεσμα να φύγει. Αντικαταστάτης του ο (ράθυμος, αλλά χρήσιμος) Τζος Πάουελ.

Ο Ολυμπιακός κατά την διάρκεια της σεζόν είχε ορισμένα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Έκανε κάποιες ήττες στο ΣΕΦ, αλλά σημείωσε και μεγάλες εκτός έδρας νίκες, οι οποίες τον διατήρησαν ζωντανό, φτάνοντας στα προημιτελικά έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας, αντιμετωπίζοντας την Αναντολού Εφές. Οι Πειραιώτες αγωνιστικά διατήρησαν τις αρχές τους, δίνοντας έμφαση στη σκληρή άμυνα και στη διάθεση για γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι ύστερα από κάθε ριμπάουντ (χαρακτηριστικά επί Ίβκοβιτς), αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δούλεψε την ομάδα περισσότερο στο σετ-παιχνίδι, βελτιώνοντας την στο κομμάτι του μισού γηπέδου. Το σωστό διάβασμα του παιχνιδιού, οι σωστές αποφάσεις και η καλή κυκλοφορία της μπάλας, η οποία έφερνε αρκετά ελεύθερα σουτ, ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά των ερυθρολεύκων εκείνη την χρονιά.

Η μαχητικότητα, η αυταπάρνηση, η αστείρευτη ενέργεια, το ομαδικό πνεύμα και το αγωνιστικό πάθος, είναι χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τον Ολυμπιακό και σε αυτή τη χρονιά. Η ομάδα δείχνει πιο έμπειρη, έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, διαθέτει μία υπέροχη χημεία, έχει την αύρα του Πρωταθλητή Ευρώπης και δείχνει πλέον να ξέρει να κερδίζει τα παιχνίδια που θέλει, τα λεγόμενα... ζωής η θανάτου.

Στο TOP-16 κερδίζει την Χίμκι στο ΣΕΦ σε ένα καθοριστικό ματς και περνάει στα playoffs με πλεονέκτημα έδρας. Κόντρα στην Εφές κάνει το 2-0 στον Πειραιά, χάνει τα επόμενα δύο στη Κωνσταντινούπολη, αλλά επιστρέφει στο μεγάλο λιμάνι και παίρνει την πρόκριση για το Final-Four του Λονδίνου, αν και στο 5ο ματς βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους διαφορά. Είπαμε όμως: οι Πειραιώτες έχουν μάθει να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν και κατά περίεργο τρόπο λειτουργούν καλύτερα όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Κάτι που φάνηκε και στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το fosonline.gr θυμάται το τρίτο Πρωτάθλημα Ευρώπης του Ολυμπιακού στο Λονδίνο και το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο των ερυθρολεύκων στον θεσμό, σημειώνοντας το ιστορικό back-to-back. Το ολοκληρωτικό μπάσκετ της ομάδας του Πειραιά που "έπνιξε" με την άμυνα της στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και που "σκότωσε" με την επίθεση της στον τελικό την Ρεάλ Μαδρίτης.

ΕΠΝΙΞΕ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΜΕ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΧΑΙΝΣ

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, την Παρασκευή 10 Μαΐου του 2013, αντιμετώπισε στον ημιτελικό την για μία ακόμη χρονιά πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτή την φορά είχε για προπονητή τον Ετόρε Μεσίνα, αλλά και ένα εξαιρετικό ρόστερ με τους Τεόντοσιτς, Ουίμς, Χριάπα, Καούν, Βοροντσέβιτς και Κρστιτς να ξεχωρίζουν. Οι Πειραιώτες έπαιξαν ασφυκτική άμυνα, η οποία και "έπνιξε" τους Ρώσους, σκοράροντας μόλις 52 (!) πόντους.

Ο Χάινς ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης (13π, 10ρ), με τους ερυθρόλευκους να λειτουργούν υποδειγματικά στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Μάζευαν τα ριμπάουντ και έτρεχαν στον αιφνιδιασμό, "σκοτώνοντας" τον αντίπαλο τους στο τρανζίσιον. Η ελληνική ομάδα ήταν άριστα διαβασμένη, κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ από την αρχή έως και το τέλος της αναμέτρησης, παίρνοντας μία επιβλητική νίκη με σκορ 52-69, παίζοντας άμυνα για σεμινάριο, περιορίζοντας τα ατού του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό όντας σαρωτικός, εντυπωσιακός και ισοπεδωτικός. Έδειχνε έτοιμος και αποφασισμένος να κατακτήσει για δεύτερη σερί σεζόν το Πρωτάθλημα Ευρώπης.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 52-69

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 28-40, 36-53, 52-69

Ανά δεκάλεπτο: 17-24, 11-16, 8-13, 16-16

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 5, Μίτσοφ 3, Τζάκσον 7, Κρστιτς 2, Γουίμς 13, Έρτσεγκ 2, Βοροντσέβιτς 2, Κάουν 7, Χριάπα 11, Παπαλουκάς.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 6, Αντιτς 13, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 5, Σλούκας 5, Πάουελ, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.

BACK-TO-BACK ΜΕ "100ΑΡΑ"

Στον μεγάλο τελικό (12/5/2013), ο Ολυμπιακός κατέκτησε πανάξια το τρίτο Πρωτάθλημα Ευρώπης της ιστορίας του, όντας το δεύτερο σερί, κάνοντας το ιστορικό back-to-back, γράφοντας με αυτόν τον τρόπο ιστορία, καθώς έγινε η μόλις η τρίτη ομάδα (Γιουγκοπλάστικα, Μακάμι) στα χρονικά του Final-Four της Euroleague που πετυχαίνει κάτι παρόμοιο. Και οι Πειραιώτες το κατάφεραν με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς αν και βρέθηκαν στο -17 (10-27) στην πρώτη περίοδο, σημείωσαν ολική επαναφορά στα τρία επόμενα δεκάλεπτα, πραγματοποιώντας ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας ακόμη και στο +14 (87-73).

Οι Πειραιώτες στη συνέχεια έπαιξαν τρομερή άμυνα, βγάζοντας τεράστια αποθέματα ενέργειας, θέλησης και πάθους, έβαλαν μεγάλα σουτ, ενώ σημείωσαν 90 (!) πόντους στις τρεις τελευταίες περιόδους και 39 (!) στο τέταρτο δεκάλεπτο, ρίχνοντας "100άρα" στους Μαδριλένους, κερδίζοντας την Ρεάλ με σκορ 100-88, η οποία ήταν και το φαβορί του τουρνουά, έχοντας σπουδαίους παίκτες στη σύνθεση της, όπως τους Ρούντι, Ροντρίγκεθ, Γιουλ και Μίροτις. Ο Ολυμπιακός έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ στο Λονδίνο, "πνίγοντας" στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ με την άμυνα του και "σκότωσε" στον τελικό την Ρεάλ χάρη στην τρομερή του επίθεση. Ήταν απολαυστικός!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας με αυτόν τον τρόπο έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε Πρωτάθλημα Ευρώπης, γράφοντας και εκείνος ιστορία. Φάση highlight της αναμέτρησης το επιβλητικό μπλοκ του Χάινς στον Μίροτιτς στον αιφνιδιασμό (με τον Παπανικολάου να συμμετέχει στη φάση), με τον Λο στη συνέχεια να τρέχει στο τρανζίσιον, τελειώνοντας την φάση με μπάσιμο ύστερα από εντυπωσιακή προσποίηση, η οποία "πάγωσε" την άμυνα των Ισπανών.

ΤO TΡΟΜΕΡΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΚΑΙΛ ΧΑΙΝΣ:

MVP ΤΟΥ FINAL FOUR O ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

MVP του Final-Four αναδείχθηκε ο συγκλονιστικός Σπανούλης, ο οποίος μπορεί να ήταν αρνητικός και δίχως σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος υποκλίθηκε στο ταλέντο του, αλλά και στην ηγετική του ικανότητα, ολόκληρη η Ευρώπη! Σημείωσε 22 πόντους με 5 πολύτιμα τρίποντα, σημειώνοντας το ένα μετά το άλλο, φωνάζοντας βροντερό "παρών" την στιγμή που τον είχε ανάγκη η ομάδα. Το τελευταίο, μάλιστα, το σημείωσε σχεδόν από τα 8.5 μέτρα, "σκοτώνοντας" ουσιαστικά την Ρεάλ με την εκτελεστική του δεινότητα.

ΞΕΧΩΡΙΣΕ Ο ΛΟ

Κορυφαίος παίκτης του τελικού ήταν ο καταπληκτικός Λο, ο οποίος έκανε τα πάντα στα παιχνίδι (20π, 11/13β, 5ασ, 5ρ). Τεράστιο ματς από τον τρομερό στην άμυνα Χάινς (12π, 4/4δ, 5ρ, 3ασ, 3κ), εξαιρετικό παιχνίδι από τον ψύχραιμο Περπέρογλου που σημείωσε πολύτιμα καλάθια (10π), βοήθησε την ομάδα, ειδικά στους αιθέρες, ο πολύτιμος Άντιτς (10π, 6ρ, 2ασ), ενώ έδωσε σημαντικές λύσεις σε επίθεση και άμυνα στην αναμέτρηση ο Σλούκας (11π), με τους Πρωταθλητές να έχουν θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (19/12).

ΤΕΛΙΚΟΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΑΛ 100-88

Τα δεκάλεπτα: 10-27, 37-41, 61-61, 100-88

Aνά δεκάλεπτο: 10-27, 27-14, 24-20, 39-27

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 12 (4/4δίπ., 4/5βολ., 5ριμπ., 2λάθ., 3ασ.), Λο 20 (3/4δίπ., 1/2τρίπ., 11/13βολ., 5ριμπ., 1λάθ., 5ασ.), Άντιτς 10 (3/5δίπ., 1/4τρίπ., 1/2βολ., 6ριμπ., 2ασ.), Σπανούλης 22 (0/3δίπ., 5/9τρίπ., 7/10βολ., 2ριμπ., 4λάθ., 4ασ.), Περπέρογλου 10 (2/2δίπ., 2/5τρίπ., 1ριμπ., 2κλ., 1λάθ.), Σερμαντίνι 3 (1/1δίπ., 1/1βολ., 1ριμπ., 1λάθ., 2ασ.), Σλούκας 11 (2/3δίπ., 0/1τρίπ., 7/7βολ., 1κλ., 1λάθ.), Πάουελ 2 (1/1δίπ., 1ριμπ., 1λάθ.), Πρίντεζης 5 (2/3δίπ., 0/1τρίπ., 1/2βολ., 3ριμπ., 1λάθ., 1ασ.), Παπανικολάου 5 (2/4δίπ., 0/2τρίπ., 1/2βολ., 3ριμπ.), Κατσίβελης (3ριμπ.)

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 21 (2/7δίπ., 3/6τρίπ., 8/10βολ., 3ριμπ., 2κλ., 1λάθ., 3ασ.), Σουάρεθ 5 (1/2δίπ., 0/1τρίπ., 3/4βολ., 4ριμπ., 1κλ.), Ρέγες 4 (1/2δίπ., 2/6βολ., 6ριμπ., 1ασ.), Μίροτιτς 7 (2/4δίπ., 1/2τρίπ., 3ριμπ., 2λάθ.), Ροντρίγκεθ 17 (3/5δίπ., 0/1τρίπ., 11/12βολ., 3ριμπ., 1κλ., 4λάθ., 4ασ.), Μπέγκιτς 6 (3/3δίπ., 1λάθ.), Κάρολ 5 (0/1διπ., 1/3τρίπ., 2/2βολ., 2ριμπ., 1λάθ.), Γιουλ 14 (1/4δίπ., 4/8τρίπ., 3ριμπ., 2λάθ., 4ασ.)

Τα highlights του τελικού:

Χάινς: «Βασίλη, θα πεθάνω στο πλευρό σου»

Πέρσι, ο Κάιλ Χάινς παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο «ΦΩΣ», μιλώντας για το ιστορικό back-to-back του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός σέντερ, μεταξύ άλλων, μας αποκάλυψε και ορισμένες από τις κουβέντες που είχε με τους συμπαίκτες του, όπως και τις αναμνήσεις του από εκείνον τον τελικό.

-Πώς αντιμετωπίσατε το φάιναλ φορ του 2013; Νιώθατε πως πρέπει να αποδείξετε πως ό,τι έγινε τον προηγούμενο χρόνο δεν έγινε τυχαία;

«Ναι, αναμφίβολα! Όταν επιστρέψαμε στο φάιναλ φορ, θέλαμε να αποδείξουμε πως παραμένουμε η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και πως ό,τι έγινε δεν συνέβη τυχαία! Στην αρχή δεν παίζαμε καλά, καθώς προσπαθούσαμε να προσαρμοστούμε στα «θέλω» του νέου προπονητή, του κόουτς Μπαρτζώκα, αλλά στην πορεία βρήκαμε ρυθμό και παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ.

Μπορώ να σου πω πως αρκετοί από την ομάδα ήμασταν εκνευρισμένοι στο Λονδίνο, γιατί ακούγαμε σχόλια πως «αυτό που έγινε το 2012 έγινε από τύχη, πως δεν θα μπορέσουμε να το επαναλάβουμε, πως η ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό θα πάρει εκδίκηση» και ορισμένες φορές εισπράτταμε μία έλλειψη σεβασμού. Μα τι έλεγαν; Ήμασταν οι εν ενεργεία πρωταθλητές Ευρώπης, ήμασταν ξανά στο φάιναλ φορ και είχαμε έρθει να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. «Σεβαστείτε μας και αναγνωρίστε την προσπάθειά μας!». Μπήκαμε, λοιπόν, «αγριεμένοι» στον ημιτελικό, θέλοντας να αποδείξουμε σε όλους πως τίποτα την προηγούμενη χρονιά δεν έγινε στην τύχη, πως αξίζουμε, πως έχουμε εξαιρετικούς παίκτες, πως έχουμε την καλύτερη ομάδα και το κάναμε πράξη! Γράψαμε ιστορία με το δεύτερο σερί Ευρωπαϊκό και αυτή ήταν η απάντησή μας.

Στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ κυριαρχήσαμε από την αρχή έως το τέλος, φτάνοντας σχετικά εύκολα στην πρόκριση. Στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ βρεθήκαμε στο -17, αλλά κάναμε νέα μεγάλη ανατροπή, κατακτώντας το τρόπαιο σημειώνοντας 100 πόντους! Κάναμε καταπληκτικό τουρνουά στο Λονδίνο. Επίδειξη δύναμης και ανωτερότητας.

Στο πρώτο φάιναλ φορ, με εξαίρεση τους Σπανούλη - Πρίντεζη, οι άλλοι δεν είχαμε εμπειρία από το τουρνουά, αλλά στο δεύτερο όλοι ήμασταν πανέτοιμοι και υποψιασμένοι. Με το δεύτερο Ευρωπαϊκό, φίλοι και εχθροί αναγνώρισαν την αξία, αλλά και το μεγαλείο εκείνης της ομάδας, αναγνωρίζοντας πως τίποτα δεν συνέβη τυχαία το 2012».

Η απονομή του τροπαίου:

-Στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ βρεθήκατε στο -17, αλλά σημειώσατε νέα εντυπωσιακή ανατροπή. Πετύχατε 90 πόντους σε τρία δεκάλεπτα, με τον Σπανούλη να παίρνει... φωτιά. Τι άλλαξε;

«Η Ρεάλ ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς. Ήταν εξαιρετική, έβαζε μεγάλα καλάθια, δεν έχανε σουτ και πήρε διαφορά. Θυμάμαι σαν... χθες τον Ρούντι, να σκοράρει, να γυρνά προς το κοινό και να πανηγυρίζει στο πρώτο ημίχρονο. Θυμάμαι πως μετά μίλησα στους συμπαίκτες μου και τους είπα: «Παιδιά, παίζουν το καλύτερό τους μπάσκετ, αλλά εμείς ακόμη δεν έχουμε παίξει το καλύτερο που μπορούμε να παρουσιάσουμε στο γήπεδο». Kαι όλοι είδατε μετά την αντίδρασή μας. Αν και δεν ήμασταν η ομάδα που φημιζόταν για την επίθεσή της, πετύχαμε 90 πόντους σε 30 λεπτά σε τελικό. Εκπληκτικό! Ο Βασίλης (Σπανούλης) ήταν τρομερός στο δεύτερο ημίχρονο.

Θα σου αποκαλύψω και μία συζήτηση που είχαμε με τον Βασίλη (Σπανούλη) στο ημίχρονο, προσπαθώντας να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Η Ρεάλ έπαιζε μία άμυνα που σταματούσε τα «πικ εν ρολ» μας και δεν έδινε χώρους στον Σπανούλη. Του είπα λοιπόν: «Μπίλη, δεν θα σου κάνω τα σκριν χαμηλά, αλλά ψηλά, προς την περιφέρεια, γιατί ο σέντερ τους μένει μέσα και έτσι θα έχεις αρκετό χώρο για να επιτεθείς και να σουτάρεις». Στο πρώτο ημίχρονο όλα τα σκριν μας ήταν μέσα στη ρακέτα. Όταν τα αλλάξαμε, ο Σπανούλης βρήκε ανοιχτά σουτ και πήρε... φωτιά. Νομίζω έβαλε τρία-τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα, γυρίσαμε το ματς και εκεί είπαμε: «Το τρόπαιο είναι και φέτος δικό μας». Σε εκείνο το σημείο ήμασταν σίγουροι πως θα νικήσουμε».

-Για αρκετούς φίλους του Ολυμπιακού, η φάση που κάνεις μπλοκ στον αιφνιδιασμό στον Μίροτιτς, με τον Λο ακολούθως να τελειώνει τη φάση στο ανοιχτό γήπεδο, είναι η στιγμή που συμβολίζει το μπάσκετ του Ολυμπιακού εκείνης της περιόδου. Πώς την έζησες εκείνη τη στιγμή;

«Έχω πάρα πολλές όμορφες και καλές στιγμές από τη διετία μου στον Ολυμπιακό, αλλά μπορώ να σου πω πως εκείνη η φάση ίσως και να είναι η κορυφαία μου. Ένα στιγμιότυπο που με ακολουθεί ακόμη στην καριέρα μου, μία φάση για την οποία ίσως και να είμαι περισσότερο γνωστός. Αισθάνομαι περήφανος γι’ αυτή. Ήταν ένα ξεχωριστό στιγμιότυπο, δείγμα της αυταπάρνησης και της μαχητικότητας που είχαμε. Νομίζω πως όντως είναι από τα κορυφαία στιγμιότυπα εκείνης της ομάδας.

Πώς τη θυμάμαι τη φάση; Νωρίτερα είχα κάνει λάθος και μου έφυγε η μπάλα από τα χέρια. Είχαμε ανακτήσει το προβάδισμα και δεν ήθελα με τίποτα να χάσουμε το μομέντουμ εξαιτίας μου. Έτρεξα με όλη μου τη δύναμη και πήδηξα όσο πιο ψηλά μπορούσα για να κόψω τον Μίροτιτς και ευτυχώς τον πρόλαβα.

Θυμάμαι όμως με χαμόγελο και το λίγο μετά. Να είμαι πεσμένος στο παρκέ και να βλέπω τον Λο να τελειώνει τη φάση στον αιφνιδιασμό. Ακολούθησε τάιμ άουτ και όλοι μαζί πανηγυρίζαμε στον πάγκο. Παίκτες, προπονητές, αλλά και οι φίλαθλοί μας στις εξέδρες. Ανατρίχιασα! Όλοι ενωμένοι, σαν οικογένεια, δεν γινόταν να χάσουμε. Μία από τις ωραιότερες αναμνήσεις που έχω από τα χρόνια μου στον Ολυμπιακό».

Ο Κάιλ Χάινς στο «ΦΩΣ» για τον Ολυμπιακό του back-to-back: «Βασίλη, θα πεθάνω στο πλευρό σου!»