Σπανούλης: «Μία ήττα μπορεί να είναι πιο χρήσιμη από μία νίκη» (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την ήττα της Ελλάδας από τη Σερβία στο φιλικό παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σπανούλης: «Μία ήττα μπορεί να είναι πιο χρήσιμη από μία νίκη» (vid)

Η Ελλάδα ηττήθηκε από τη Σερβία στο φιλικό παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Βασίλης Σπανούλης μιλώντας για το χαμένο παιχνίδι της Εθνικής τόνισε πως καμιά φορά μία ήττα μπορεί να είναι πιο χρήσιμη από μία νίκη.

Αναλυτικά ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε:

«Έγινε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν πιάσαμε την απόδοση που θέλαμε να πιάσουμε. Είδαμε αρκετά πράγματα, κάποια λίγα θα κρατήσουμε, κάποια πολλά θα βελτιώσουμε ώστε να ετοιμαστούμε για το επόμενο ματς που είναι το πρώτο των Ολυμπιακών Αγώνων. Είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ, ήμασταν πολύ κακοί έχοντας 37-22 ριμπάουντ στο σύνολο. Αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα, δεν σταματήσαμε τον ρυθμό των Σέρβων οι οποίοι είχαμε 30 ασίστ και εμείς 20. Ήταν εξωπραγματικό νούμερο και είναι κάτι το οποίο πρέπει να βελτιώσουμε».

Για την απουσία του Νικ Καλάθη: «Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Όλοι γνωρίζουν τι παίκτες είναι ο Νικ, τι μπορεί να κάνει και τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Έχουμε πολλούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να βγουν μπροστά αλλά σήμερα δεν το κάναμε τόσο καλά. Ήμασταν διστακτικοί και οι Σέρβοι το ήθελαν παραπάνω. Μας έδειραν μπασκετικά και μας έβγαλαν έξω από το παιχνίδι μας. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να προσέξουμε».

Για το ότι γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από 10 σερί νίκες ως προπονητής: «Δεν με ενδιαφέρουν τα σερί, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Περάσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρέπει να προετοιμαστούμε. Δεν είμαι ευχαριστημένος, αλλά καμιά φορά μια ήττα είναι πιο χρήσιμη από μια νίκη. Χρειαζόμασταν να δούμε και τα λάθη μας, όχι μόνο τα καλά μας, γιατί δεν είναι όλα ωραία. Έχουμε να διορθώσουμε πολλά. Αυτό είναι το επίπεδο των ομάδων που θα διεκδικήσουν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε πρέπει να βελτιώσουμε πολλά».

Για το μεγάλο rotation που έκανε: «Προσπαθήσαμε να μοιράσουμε τον χρόνο, να δούμε κάποια σχήματα, το παιχνίδι προσφερόταν, αλλά δεν είναι δικαιολογία. Η Σερβία είναι φαβορί για τα μετάλλια, έπαιζαν σε ένα γεμάτο γήπεδο και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Κι εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, θα έρθουν και τέτοιες μέρες. Πρέπει να δείχνουμε χαρακτήρα και να επιστρέφουμε δριμύτεροι».

Για τα στοιχεία που θέλει να βελτιώσει: «Πρέπει να είμαστε πιο σκληροί και μαχητικοί από ό,τι σήμερα, βγήκαμε έξω από τις συνήθειές μας. Έχουμε πει ότι η άμυνα είναι το DNA μας. Επίσης χωρίς ριμπάουντ δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ, γιατί μια καλή άμυνα τελειώνει με το ριμπάουντ. Εμείς βγάζαμε κάποιες άμυνες αλλά χάναμε το ριμπάουντ. Στην επίθεση δεν πρέπει να είμαστε διστακτικοί».

Για την απόφαση για την τελική δωδεκάδα των Ολυμπιακών Αγώνων: «Θα μάθετε σύντομα. Όλα τα παιδιά έκαναν μεγάλο αγώνα στην προετοιμασία. Κι αυτά τα παιδιά που κόπηκαν. Τις επόμενες ώρες θα το μάθετε».

Για το αν όλοι οι παίκτες θα είναι στην παρέλαση των Ολυμπιακών Αγώνων: «Σαν προπονητής θέλω η ομάδα να είναι πιο έτοιμη και ξεκούραστη. Σαν άνθρωπος όμως δεν μπορώ να στερήσω στα παιδιά να ζήσουν αυτή την εμπειρία. Εμπιστεύομαι τα παιδιά ότι θα είναι έτοιμα».