Εθνική Ελλάδας: Μπορούμε να ονειρευόμαστε!

Η Εθνική τα κατάφερε και θα είναι στο Παρίσι

Εθνική Ελλάδας: Μπορούμε να ονειρευόμαστε!

Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια και την διοργάνωση του Πεκίνου, η Εθνική θα βρίσκεται και πάλι σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Το ήθελε πολύ και το κατάφερε! Σλοβενία και Κροατία παρά τους αστέρες που είχαν στη διάθεσή τους, αποδείχτηκαν «λίγες» για να φράξουν τον δρόμο της Εθνικής μας προς το Παρίσι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αυτήν τη φορά δεν σκόπευε να αποτύχει. Το έδειξε από το πρώτο ματς του προΟλυμπιακού με την Δομινικανή Δημοκρατία ότι ήταν αποφασισμένο να τα καταφέρει.

Με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει φτιάξει μια ομάδα 12 πολεμιστών, η Ελλάδα έδωσε τα πάντα στο παρκέ και πέτυχε τον μεγάλο στόχο! Όλοι υποτάχθηκαν στο σύνολο, ακόμη και ο δις MVP του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Κατάλαβε και αυτός πως μόνο έτσι θα ερχόταν η επιτυχία, ώστε να ακολουθήσει και η ατομική διάκριση. Και πιο ώριμος από ποτέ, συνέβαλε στην πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μαζί με τον Νικ Καλάθη, τον Γιώργο Παπαγιάννη και τα υπόλοιπα παιδιά.

Θα είναι έτσι ο Γιάννης στο κορυφαίο ραντεβού του πλανήτη. Ανάμεσα στους μεγαλύτερους παίκτες του κόσμου. Όπως είναι και ο ίδιος. Και ξέσπασε μετά το ματς σε κλάματα.

Η προσπάθεια ήταν συλλογική και αυτό μας οδήγησε στο Παρίσι. Όλοι έβαλαν το «εγώ» κάτω απ’ το «εμείς». Το είπε και ο Βασίλης Σπανούλης. Η ομάδα ήταν πάνω απ’ όλα. Και με αυτήν τη συνταγή θα πάμε και στους Ολυμπιακούς. Δύσκολο πλέον το έργο μας εκεί (αντίπαλοί μας στον όμιλο η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Ισπανία) αλλά το σίγουρο είναι πως θα το παλέψουμε. Χωρίς άγχος για το καλύτερο δυνατό.

Πρώτα απ’ όλα η Εθνική θα ευχαριστηθεί την παρουσία της και έπειτα θα διεκδικήσει όσες πιθανότητες έχει για διάκριση. Μπορούμε μετάλλιο; Αντικειμενικά δύσκολο με τόσες μεγάλες ομάδες στο Παρίσι, αλλά μεγάλη ομάδα είμαστε κι εμείς! Και μπορούμε να ονειρευόμαστε!