Σπανούλης: «Στο DNA μας είναι η άμυνα»

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τη νίκη της Ελλάδας επί της Δομινικανής Δημοκρατίας και αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Σπανούλης: «Στο DNA μας είναι η άμυνα»

Η Ελλάδα νίκησε την Δομινικανή Δημοκρατία και ο Βασίλης Σπανούλης μετά την επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στάθηκε στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας. Χαρακτήρισε σούπερ σταρ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τόνισε πως η ομάδα είναι γεμάτη αστέρια.

Αναλυτικά ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε:

«Το πιο σημαντικό είναι η άμυνά μας, αυτό είναι το DNA. Όλα ξεκινούν από εκεί και μετά ξεδιπλώνουμε το ταλέντο μας στην επίθεση. Είμαστε μία ομάδα ομαδική, δεν είμαστε ατομιστές, με ταλέντο, χημεία, ψάχνουμε την καλύτερη επιλογή στο γήπεδο και για αυτό έχουμε και καλά ποσοστά. Ξέρω τι μπορεί να κάνει η ομάδα μου, το βλέπω στις προπονήσεις, στα προηγούμενα παιχνίδια και ήμουν σίγουρος πως θα κάναμε μία καλή εμφάνιση.

Είδαμε μόνο αυτό το παιχνίδι. Τώρα θα ξεκουραστούμε και θα προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στιλ μπάσκετ. Πρέπει να προσαρμόζεσαι.

Πρέπει να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Δεν υπάρχει κάποιος που του έχω πει να μη σουτάρει. Η άμυνα μας είναι εντυπωσιακή. Η άμυνά μας ήταν πολύ καλή.

Λένε ότι δεν έχουμε σουτ. Και όταν πήραμε τα μετάλλια δεν είχαμε κανέναν τρομερό σουτέρ αλλά είχαμε καρδιά και το πιστεύαμε. Και τώρα πιστεύω στους παίκτες μου και στο σουτ του.

Ο Γιάννης είναι ένας παγκόσμιος superstar. Είναι πολύ ταπεινός, είναι ανοιχτόμυαλος. Αγαπάει το μπάσκετ, αγαπάει την πατρίδα του.

Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι το διασκεδάζουν. Νιώθουν τιμή και το βλέπουμε του. Είναι πολύ ταπεινός.

Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλή άμυνα, επιθετικά θα δούμε καλά πράγματα. Η Εθνική είναι της Ελλάδος, ο Γιάννης είναι αστέρι αλλά έχουμε εξαιρετικούς παίκτες.

Κοιτάμε μόνο την ομάδα μας και τον εαυτό μας».